18 de gener de 2019
18.01.2019
Figueres

La Biblioteca de Figueres proposa un taller d'escriptura creativa per a joves

Es disposarà d'un temps per escriure i, en acabat, es llegirà a la resta de participants del taller

18.01.2019 | 16:09
El cartell informatiu del taller.

La Biblioteca Carles Fages de Figueres proposa als joves d'entre 12 i 18 anys un taller d'escriptura creativa per tal que puguin endinsar-se en l'aventura d'escriure històries i trobin un espai de llibertat i d'expressió mitjançant el joc amb el llenguatge.

El taller tindrà lloc els dies 5, 12, 19 i 26 de febrer de 17 a 18.30 h a la sala d'actes de la biblioteca i durant aquestes quatre tardes els nois i noies tindran ocasió d'explorar el viatge de l'escriptura, un viatge que és tan intern com extern, en relació amb un mateix però també amb l'entorn i amb l'altre.

Cada tarda es començarà llegint algun relat o poema d'escriptors i poetes inspiradors i a partir d'aquí, començarà el repte d'escriptura. Es disposarà d'un temps per escriure i, en acabat, d'un temps per llegir a la resta de participants del taller el que s'ha plasmat al paper, hi haurà ocasió de de comentar-ho entre tots per enriquir el text.

Imparteix el curs: Carme Caum de l'Associació Entretemps

Dimarts 5 de febrer, a les 17 h
Sessió 1: "Jocs ràpids i surrealistes"
Per trencar el gel i encarar el full en blanc, es realitzaran diversos reptes esbojarrats d'escriptura tant individuals com col·lectius.

Dimarts 12 de febrer, a les 17 h
Sessió 2: "De la imatge a la idea"
S'utilitzaran imatges intrigants, que generen preguntes i que amaguen gran quantitat d'històries, per tal de guiar i estimular el procés d'escriure el relat.

Dimarts 12 de febrer, a les 17 h
Sessió 3: "Manual de l'objecte introbable"
Entrada en contacte amb objectes desconeguts per tal d'inventar-los un passat i unes funcionalitats del tot inesperades.

Dimarts 26 de febrer, a les 17 h
Sessió 4: "Les ciutats invisibles"
Es seguiran les petjades d'Italo Calvino per tal d'escriure sobre un lloc únic. ¿Com és la teva ciutat introbable?

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook