L'exposició «Cadiretes» de Mònica Campdepadrós i Enric Bardera arriba a la recta final. La mostra, que es pot veure a les sales temporals del Museu de l'Empordà de Figueres, es tanca aquest diumenge després d'haver aconseguit una bona acollida entre el públic. L'exposició va sorgir fruit d'una beca Agita, i situa la mirada entorn la figura, per molts oblidada, d'en Cadiretes, el cobrador del lloguer de cadires de la Rambla, així com tot el que representà aquell costum.

L'exposició, com va sentenciar l'historiador Enric Pujol durant la inauguració, «va més enllà d'una reflexió nostàlgica» del passat. Després d'un treball de documentació entorn del tema, ambdós artistes han gestat peces que interpreten l'espai públic i la manera com ens hi relacionem i, alhora, uneixen passat i present. Les obres d'ella, peces volumètriques en fusta, ens parlen del pas del temps, de les distàncies i mancances. Les d'ell, obra gràfica sobre paper, creen ponts entre dos moments temporals generant noves visions.

La mostra es complementa amb les cadires intervingudes fa poques setmanes per vuit artistes al bell mig de la Rambla. Són de Quim Domene, Jordi Armengol, Xavier Escribà, Lola Ventós, Esther Pi, Roser Oduber, Elena Font-Rodà i Guillermo Basagoiti.