10 de gener de 2019
10.01.2019
Figueres

Figueres commemora el 90è aniversari de Tintín amb la xerrada 'Tintín, ara Pla!'

És conduïda per un expert en l'obra de Josep Pla, Francesc Montero i per un tintinaire reconegut, Joan Manuel Soldevilla.

10.01.2019 | 17:33
Llibres Low Cost homenatja Tintín

Llibres Low Cost de Figueres commemora aquest dijous  l'aniversari de Tintín amb un acte públic i gratuït obert a tothom, la xerrada Tintín, ara Pla!. Enguany se celebren els 90 anys de la primera aparició de l'intrèpid reporter i, per celebrar-ho, a les 8 del vespre tots els assistents podran descobrir les sorprenents relacions entre Josep Pla i Tintín, que són moltes i, fins ara, mai fetes públiques. La xerrada serà conduïda per un expert en l'obra de Josep Pla, Francesc Montero, i per un tintinaire reconegut com Joan Manuel Soldevilla.

Francesc Montero és doctor en Filologia i professor de la UdG. Estudiós de la figura de l'escriptor periodista ha editati publicat diversos llibres sobre Manuel Brunet, Josep M. Corredor i diversos periodistes gironins. Al voltant de la figura deJosep Pla, a més de publicar diversos treballs, ha estat el comissari de l'exposició "Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra" (2017) i el curador de Fer-se totes les il·lusions possibles i altres notes disperses (2017), el darrer llibre de Josep Pla que recollia un seguit de textos inèdits de l'autor empordanès.

 

Joan Manuel Soldevilla és catedràtic de literatura a l'institut Ramon Muntaner de Figueres. Estudiós dels mitjans de comunicació, s'ha especialitzat en l'estudi de l'obra d'Hergé al voltant del qual ha publicat infinitats d'articles, comissariat exposicions i escrit diversos llibres com L'abecedari de Tintín, Univers Hergé i Som i serem tintinaires.

 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook