La passió per l’escriptura que des de fa anys conrea la jove empordanesa Jennyfer López ha culminat amb el seu debut literari, la trilogia El viaje, carregada d’amor i erotisme. Les obres, que van ser presentades recentment a Llançà, es donaran ara a conèixer al públic figuerenc, amb un acte a la biblioteca de la ciutat aquest dijous a les set de la tarda. El viaje de nuevo a tí és la tercera part d’aquesta trilogia que integren també els llibres El viaje al mundo de Lucía i El viaje a nuestro mundo, que l’autora va escriure ja fa un any.

La protagonista de la novel·la, que evolucionarà al llarg dels llibres, és Lucía, una noia de vint anys amb un fort caràcter, cansada d’una parella que no la valora i d’una feina que no l’omple. Llavors decideix deixar la seva vida a Figueres per anar-se’n a viure a Barcelona, explica l’autora. «Però com tot a la vida, a vegades del que ens volem allunyar és precisament el que acabem trobant. Allà coneix l’Álex i, encara que no vol cap relació, l’atracció que senten mutuament, deriva finalment en un amor explosiu, que cap dels dos por ignorar. El que Lucía no sap, es que Álex guarda un petit secret, que pot fer trontollar tot allò que en pocs mesos han construït».

A El viaje al mundo de Lucía, la jove es veurà embolicada en poc temps en aquesta història d’amor que no buscava i haurà d’aprendre a perdonar, a no barrejar les pors que li provocava la seva anterior parella amb l’Álex i decidir que, a vegades, arriscar-se és millor opció que negar-se. Es tracta «d’una història amb ingredients eròtics, que tot i ser presents com en qualsevol relació, no determinen les novel·les», destaca López. A partir d’aquí la història prossegueix amb conflictes que faran que els protagonistes s’enfrontin a nous destins. «Crec que és una història fresca, on no trobarem personatges perfectes, sinó persones normals i corrents, amb els seus dubtes i les seves pors», assegura l’autora.

López té 35 anys i és administrativa de professió. En el seu dietari ha plasmat sempre les seves emocions íntimes i els escrits personals mai havien traspassat l’entorn familiar. Animada pel seu entorn ha autoeditat el que són les seves tres primeres novel·les que ja han arribat al públic amb molt bona acceptació. Com a referents literaris afirma tenir Beta Coqueta, Elisabet Benavent, que té enganxada a milers de lectores amb les seves històries terrenals en les quals parla de sexe, amor, desamor i romanticisme.

Un dels aspectes més importants per a López és la construcció dels personatges, dotar-los d’una vida pròpia perquè acabin seduint el lector. Mentre López promociona els seus primers treballs, segueix escrivint una altra història amb els mateixos components romàntics que les anteriors, ja que assegura: «Escric el que m’agrada llegir». Per l’acte de presentació a Figueres, l’autora s’envoltarà de familiars i amics. Pilar Prado s’encarregarà d’introduir les obres.