03 de gener de 2019
03.01.2019

El Festival del Circ de Girona porta disciplines inèdites com el pal aeri o la roda de la mort

L'esdeveniment reunirà 76 artistes arribats de 12 països en 24 atraccions mai vistes a Europa

03.01.2019 | 16:11
La roda de la mort dels The Flyers Valencia

La programació artística de la 8a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona portarà a la ciutat, del 14 al 19 de febrer, 76 artistes arribats de dotze països que presentaran 24 atraccions inèdites a Europa. A més, incorpora noves disciplines fins ara mai vistes en el marc del festival com el pal aeri, que arriba de la mà de Denis Degtyarev (Rússia), o l'espectacular roda de la mort de The Flyers Valencia (Colòmbia). Entre les novetats d'aquest any hi ha que el festival creix un dia, la gala es trasllada a dimarts i dilluns es converteix en el dia de l'espectador, amb totes les categories de butaca a un preu únic de 18 euros.

El Festival del Circ ha desvetllat quest dijous bona part de la programació artística de la vuitena edició, que portarà a Girona 24 atraccions amb 76 artistes provinents de dotze països. El seu director, Genís Matabosch, ha detallat que hi ha novetats importants, com la incorporació de disciplines inèdites perquè fins ara no s'havien vist mai en el marc del festival.

Entre aquestes destaquen el pal aeri que arriba des de Rússia de la mà de Denis Degtyarev. Matabosch ha detallat, a més, que l'acròbata és el protagonista del cartell del festival després que durant la sessió de fotografies patís un accident i caigués al buit. L'artista, que va entrar en coma, es va recuperar sense problema de la caiguda perquè li han volgut retre homenatge donant-li un paper protagonista al cartell.

Una altra de les disciplines noves és la roda de la mort, que portaran a Girona els germans Robinson i Carlos de The Flyers Valencia (Colòmbia). Matabosch ha subratlla que aquesta és una de les disciplines que "més esglai" genera en el públic. Els germans s'uneixen en aquest espectacle després d'haver fet carreres per separat en xous de prestigi al Cirque du Soleil o Le Noir.

Des de la Xina Fujian Acrobatic Troupe arriba a la ciutat amb salts a través de cordes amb moviments continu (lassos) i provinent de Rússia el jove artista Vladimir Plotnikov ha reprès una atracció llegendària de l'antic circ soviètic: el trapezi entre escales. Hi ha companyies i artistes, també, de països com Corea del Nord, Mongòlia, Xile, Estats Units, Etiòpia o Vietnam amb propostes de funambulisme, cintes aèries, volteig sobre boles, jocs icaris o perxes volants.

Segons ha ressaltat Genís Matabosch, l'objectiu del festival aquest any (el segon cop que es fa a Girona després de deixar Figueres on s'havia celebrat els anys anteriors) és créixer en aforament. Per això, han ampliat el festival un dia més. D'aquesta manera, la gala final es farà dimarts i dilluns es convertirà en el dia de l'espectador. Totes les entrades costaran 18 euros i l'objectiu és, sobretot, atraure públic adolescent i universitari. A més d'aquelles professionals que no poden anar al circ els caps de setmana i podran fer-ho dilluns, quan hi haurà una marató amb les dues semifinals (els espectacles vermell i blau).

Tal com ja va avançar el director del festival el juliol passat, una altra de les novetat d'aquesta edició és la creació de l'única fira sectorial d'empreses del sector circense que se celebra al món: la Circus World Market. Per fer-ho, incorporen l'espai del Palau de Fires, que estarà directament connectat a la Gran Carpa situada a la Devesa.

Això permet traslladar serveis que fins ara estaven en carpes accessòries al Palau de Fires i reduir a la meitat la superfície ocupada al Camp de Mart. Tot això, el Festival acaba sumant més metres quadrats perquè entre carpes i el recinte comptarà amb 8.430 metres quadrats, 3.000 més que el 2018.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, han destacat que el festival del circ s'ha consolidat en el Top 5 mundial i que, a més, genera dinamització cultural i econòmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook