Feia temps que els realitzadors empordanesos David Ruiz i Pitu González volien fer un llargmetratge junts. Així va sorgir la idea de portar a la gran pantalla la història real del sabater d'Ordis, un home que va perdre el cap amb la mort del seu fill i l'abandó de la dona i que Fages de Climent va fer-ne poesia. L'aventura, que ha estat possible gràcies al suport econòmic de l'Ajuntament de Figueres amb una Beca Agita i del de Girona i el tècnic de l'Estudi 918, es presenta aquest divendres a les 9 del vespre a La Cate de Figueres.

González matisa que allò que es veurà ara serà un primer tastet del projecte definitiu, que podria estrenar-se l'any vinent, perquè «encara queda feina de postproducció i sonorització». Els dos creadors l'han plantejat com un «western road movie a l'empordanesa aprofitant els paisatges d'aquí, éssers mitològics catalans i tot l'imaginari de Fages, i fent un mix de tot». El punt de partida va ser edificar el guió, un procés «complex» -on també participà Jacint Casademont- si es té en compte que el poemari de Fages «no té un eix argumental clar». Això els va portar a centrar-se en el sabater, paper interpretat per l'actor Àngel Amieva, i en diversos personatges reals que va trobant-se pel camí com el poll i la puça o la Lídia de Cadaqués.

L'Empordà, com escenari natural, és vital al film, ambientat als anys 30. Algunes de les escenes, rodades aquesta tardor, s'han localitzat a Albanyà, Ordis, el castell de Verdera a Sant Pere de Rodes i a Llançà, on es va rodar substituint la cala Culip, al cap de Creus, on, tot i comprometre's a ser curosos amb l'entorn, se'ls negà el permís «amb males formes». Allò que lamenta González és veure com altres grans productores, com la de Rosalía, sí que l'obtenien.