Propostes innovadores, experimentals i amb un cert risc barrejats amb clàssics eterns abordats des d'una mirada ben actual i, fins i tot, muntatges minimalistes. Aquest és un còctel que s'ha ben barrejat per donar vida a les cinquanta-quatre propostes de la temporada d'arts escèniques d'hivern-primavera del Municipal de Figueres. Una programació, presentada públicament aquest dilluns passat, que destil·la un alt nivell. «Hem intentat que sigui molt variada, per a tots els públics, amb espectacles de diferent format», explica la figuerenca Aina Baig, nomenada nova directora dels espais escènics figuerencs.

Al costat de noms tan coneguts com Dagoll Dagom amb «Maremar»; Joan i Roger Pera i l'Orquestra Simfònica del Vallès amb «Papà Mozart»; Mercè Arànega amb «Shirley Valentine» o Pere Arquillué i Ramon Madaula a El Preu, n'hi ha de menys conegudes, però que deixaran petjada. És el cas de «Troia, una veritable odissea!», on Cor de Teatre s'inspira en «La Ilíada« i «L'Odissea» per fer un recorregut a cappella a través dels grans cors de la història musical; Medusa amb La Virgueria; «Rebota, rebota y en tu cara explota», d'Agnès Mateu i Quim Tarrida, premi a la Crítica 2017 a Noves Tendències o el teatre documental Raphaëlle de La Conquesta del Pol Sud.

També s'intenta trencar la dinàmica de teatre a la italiana i s'inclouen dues propostes dalt de l'escenari del Jardí i una delicatessen al Museu de l'Empordà, «Cosas que se olvidan fácilmente», de Xavier Bobés, amb només cinc espectadors a cada sessió. El públic infantil també tindrà una oferta d'alçada amb Silver Drops, de Musk; Kissu, del Centre de Titelles de Lleida; Embrossa't, d'Addaura Teatre Visual i La Gallina dels Ous d'Or, de Zum-Zum Teatre.

Abonaments per la dansa

La dansa es manté malgrat que el públic s'hi resisteix. A banda del Festival Figueres Es Mou, s'han previst tres muntatges, un d'ells de circ: «Aüc. El so de les esquerdes», de Les Impuxibles i Carla Rovira; «Random», de Joel Martí i Pablo Molina i «Set of Sets», de Gn|MC Guy Nader|Maria Campos. Per dinamitzar, els tres surten per 30 euros.

Cal dir que els preus es mantenen populars amb la possibilitat de fer packs amb una obra Excel·lent, de gran format, i una d'Estrella, de mitjà i petit format, per 24 euros. Les entrades surten a la venda aquest dijous a taquilla i en línia a figueresaescena.com.