El Museu de l'Empordà ha fet un pas més en l'estragègia digital presentant l'app per a la visualització de deu obres del seu fons en super alta resolució. La presentació ha tingut com a escenari el Museu Nacional d'Art de Catalunya on tres museus més van presentar la seva app basada en la plataforma Second Canvas (Museu Episcopal Vic, Museu d'Art de Girona i Museu Nacional d'Art de Catalunya).

En el cas del Museu de l'Empordà, es poden visualitzar 10 obres del fons del Museu amb el Sant Narcís de Salvador DalíSant Narcís i la figura del pintor figuerenc com a fil conductor per explicar el recorregut per les obres d'artistes com Salvador Dalí, Àngeles Santos Torroella, Ramon Reig, Blanquet, Massot o Suñé i Nonell.

Les digitalitzacions en súper alta resolució s'estan convertint en una eina de referència per a les col·leccions dels museus. Les obres digitalitzades obren infinites oportunitats de difusió, exposició i conservació.

Second Canvas permet als museus crear i publicar continguts que ajudin a explorar i interpretar obres de la seva col·lecció, descobrir les seves històries ocultes, explicar la seva simbologia, parlar sobre la tècnica emprada o aportar un context que ajudi a completar la seva visualització. En l'actualitat és utilitzada per institucions com Museu Nacional del Prado (Espanya), Mauritshuis (Països Baixos) o La Galeria Nacional de Dinamarca.

El director del Museu de l'Empordà, Eduard Bech, ha destacat "la gran difusió internacional que ofereix aquesta plataforma" que és un pas més en l'estratègia digital traçada en el pla de Comunicació del Museu de l'Empordà.