El Niño de la Hipoteca ha estat tota una revolució al món de la música. No només per les seves idees autoproduïdes a l'hora de difondre la seva música estratègicament a través de xarxes, sinó que, sobretot, per les seves cançons. El cantant serà el protagonista de la cloenda de la quarta edició de les «Microaccions per amor», que tornen aquest dissabte a Figueres per omplir de teatre, de petit format, quatre espais més singulars de la ciutat. L'artista ja ha anunciat que durant el concert sorprendrà el públic amb la interpretació d'algunes cançons inèdites. Serà a dos quarts d'onze de la nit, a La Cate quan el públic podrà endinsar-se en la seva música. L'aforament és limitat i les entrades, que tenen un preu de 13 euros, es poden adquirir fins al mateix dia de l'espectacle.

Després de molts anys explorant i reinventant-se constantment, El Niño de la Hipoteca ha trobat una sonoritat molt peculiar amb una forta personalitat, cançons cada vegada més directes i contundents sense deixar de banda la frescor que caracteritza les seves lletres. Segons diu ell mateix: «Sembla que soc el primer cantautuber de parla hispana. Abans cantava cançons pel món i ningú em feia ni cas. Un bon dia vaig començar a pujar vídeos a YouTube i hordes d'alegres ­persones em van començar a seguir. A dia d'avui soc una estrella del pop i miro la gent per sobre de l'espatlla però sempre amb humilitat».

Teatre de carrer

L'espectacle estarà servit a partir de les cinc de la tarda, quan les microaccions per amor, representacions escèniques de petit format, de curta durada i per a un públic reduït, oferiran sessions regulars a diferents espais singulars de la ciutat de Figueres. Després de l'èxit de les tres primeres edicions, La Nau Oliva, juntament amb l'Ajuntament de Figueres, decideixen apostar de nou per aquest festival escènic, que l'any passat va reunir més de 700 persones.

Durant aquesta quarta edició es podran veure quatre obres en quatre espais singulars i l'entrada serà gratuïta. Cadascuna de les obres es representarà en un espai diferent simultàniament, amb sessions regulars cada 40 minuts, entre les 17 i les 21 hores. Cada obra es repetirà 6 vegades a cada espai amb l'objectiu que el públic pugui fer la ruta i gaudir de totes les obres.

La Asesina es pot veure a Can Met

Els espais triats per a aquesta edició seran una aula del Teatre El Jardí, on es representarà l'obra Happy Birthday Jamie Love, als baixos de Can Met s'hi podrà veure La asesina, un espai expositiu del Museu de l'Empordà acollirà la comèdia Born To Be i el refugi antiaeri de la Guerra Civil serà escenari d'una altra comèdia, en aquest cas de misteri, Amnesia.