En el Tast i Tastets del Castell Peralada Restaurant d'aquest any es proposa que cada jornada vingui un cuiner representant cadascuna de les províncies catalanes i es prepari un menú a quatre mans que consta de quatre tapes, quatre plats principals, formatges i dos postres.

L'últim Tast i Tastets que s'ha dut a terme ha estat aquest dijous 13 de desembre. Aquesta jornada va tractar sobre la cuina de Mar i Muntanya i va comptar amb la presència del xef Jordi Vallespí, un cuiner amb una llarga trajectoria que destaca per la seva cuina empordanesa sempre compromesa amb el territori i en continua evolució. En el restaurant Pahisssa del Mas és on es pot gaudir de la seva cuina habitualment, però aquest cop s'ha traslladat per una nit al Castell Peralada Restaurant per crear un menú únic i deliciós conjuntament amb el xef Xavier Sagristà i aconseguir així, reflexar tots els sabors i qualitats de la cuina empordanesa en plats únics i originals però sempre respectant l'origen de cada una de les receptes.

En els entrants es va poder gaudir d'un cruixent d'arròs de Pals amb romaní, una versió del tradicional plat de pollastre amb games, una galta de rap allagostat, un increïble xuixo de parmesà i per acabar un parmentier.

Els plats principals van està a l'altura del gran començament de menú. Amb plats deliciosos i creatius com la interpretació del rap amb trompetes de la mort o el ànec amb naps. Sense oblidar-nos de la selecció de formatges preparada pel Toni Gerez.

I per acabar, dos magnífics postres que van aportar el toc dolç a una sorprenen vetllada amb recuit i xocolata.

Aquest cicle gastronòmic ofereix una programació de sopars maridatge temàtics. Cada una de les jornades culinàries s'ha centrat en una de les províncies catalanes i el menú ha estat confeccionat per Sagristà juntament amb el xef convidat i maridat per Gerez.

Tots els sopars maridats són a les 20:30h al Castell Peralada Restaurant amb un cost de 110€.