Dins la línia de promoure l'òpera, aquest dimarts es retransmet en directe l'òpera «L'Italiana in Algeri» de Rossini, que es representa al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, des de la Sala La Cate de Figueres. La proposta, que durarà aproximadament tres hores, comença a les 19:30 hores i el preu de l'entrada és de 15 euros. Pels socis de la Cate el preu és de 10 euros.

«L'italiana in Algeri» és una obra que juga la carta de l'alliberament de la dona a través del seu protagonista, Isabella, capaç de posar les coses al seu lloc davant el rude Mustafà. Rossini va aconseguir, als seus 21 anys, un triomf total amb aquesta farsa còmica en dos actes. Malgrat la seva joventut, el músic italià va consolidar el seu estil personal, com a legítim hereu de l'òpera buffa del segle XVIII. Grans àries i esplèndids concertants -com el onomatopeic final del primer acte- són alguns dels plats forts d'aquest hilarant menú rossinià.

«L'italiana in Algeri» torna al Liceu després de 36 anys d'absència. Torna al fossat orquestral del Liceu Riccardo Frizza davant un elenc d'especialistes en aquest tipus de repertori. El regista Vittorio Borrelli planteja un muntatge vistós i colorista, molt d'acord amb l'esperit imaginatiu de la escumejant música rossiniana.