Sergi Sol ha presentat el seu llibre "Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures" aquest dimarts 4 de desembre a l'Escala. Acompanyat de Maxi Calero, home de confiança i amic d'Oriol Junqueras a Sant Vicenç dels Horts, i Justo Molinero, locutor de ràdio i també amic personal del president d'ERC.

En un acte molt proper i distés, amb una sala plena a vessar, els tres han posat en relleu els valors d'humilitat i proximitat d'Oriol Junqueras, explicant anècdotes de la seva vida personal i sobretot donant detalls de la seva visió del país i de com, el món independentista, ha d'obrir-se a la realitat social dels pobles i ciutats de Catalunya.

Calero, fill de Malcocinado (un poble de Badajoz) ha explicat com Junqueras va entendre de seguida la sociologia del seu municipi i va envoltar-se d'homes i dones bons, republicans i castellanoparlants. Homes i dones que han esdevingut una família que, en aquests moments durs, acompanya i té cura de la seva família com ell mateix els va demanar. "Quan marxava a Madrid ens va dir: marxo i trigaré molt a tornar. Cuideu de la Neus i els nens", deia Calero. "El meu germà és del Madrid i l'Oriol és del Barça. Jo no sóc de cap equip, només sóc de l'Athletico de Junqueras". Amb aquesta expressió volia donar a entendre els llaços personals que els lliguen.

Per la seva banda, Justo Molinero, posava en relleu el caràcter dialogant de l'Oriol amb tots aquells qui no pensen com ell. "La grandeza de Junqueras es que puedes hablar con él de todo, pienses o no pienses como él. Un hombre con convicción firme pero absolutamente dialogante. Más personas como él necesitan todos los países del mundo".

L'autor del llibre, Sergi Sol, ha explicat alguns detalls del llibre que recorre de la mà de Junqueras els mesos convulsos de 2017 i 2018 repassant capítols que han esdevingut històrics com el 20S, l'1 d'octubre o el dia que el criden a declarar per primer cop a l'audiència nacional. "El que més li costa de portar a l'Oriol és la distància amb els seus fills. Té una nena de dos anys. Imagineu quina referència paterna pot tenir una nena de dos anys que veu al seu pare dues hores al mes", explica Sol. Sergi Sol comparteix projecte republicà des de 2011 i ha acompanyat Oriol Junqueras de ben a prop tots aquests anys. "L'Oriol m'ha donat un encàrrec per a tots vosaltres; no vol veure ni un sol plor, ni un sol lament. Ens vol determinats, segurs i combatents. Només així aconseguirem els nostres objectius", concloïa Sergi Sol.

Des de la secció local d'ERC l'Escala, Etna Estrems valorava molt positivament l'acte i remarcava com n'és d'important reivindicar la figura d'Oriol Junqueras en aquests moments d'invisibilitat tancat en una cel·la. "Una de les persones que va fer possible, entre d'altres, el referèndum de l'1 d'Octubre i que està patint una repressió desproporcionadíssima de l'estat espanyol", deia Estrems.