La Reial Fàbrica de Tapissos de Madrid acull aquest dimarts 4 de desembre la gala del 40è aniversari de Prensa Ibèrica, -editors de Setmanari de l'Alt Empordà- en la qual hi han acudit més de 350 convidats, entre els quals membres del Govern espanyol i de l'oposició, així com també representats de la Generalitat de Catalunya i membres dels governs de comunitats autònomes on s'editen diaris del grup. A més, l'acte servei per inaugurar oficialment l'exposició "1978-2018. Espanya i Prensa Ibèrica, 40 anys d'història democràtica". Aquesta mostra, que ha recorregut les ciutats d'Oviedo, Las Palmas de Gran Canària, Alacant, València i Vigo, comprèn 22 tòtem amb 44 portades dels diferents diaris del grup de comunicació, dividides en quatre blocs.

El desembre de 1978, coincidint simbòlicament amb la promulgació de la Constitució Espanyola, Prensa Ibérica va donar les seves primeres passes. Naixia un grup de mitjans de comunicació que s'ha convertit -amb disset diaris i una àmplia presència en nou comunitats autònomes- en un referent multimèdia de la informació regional i local a l'Estat.

Aquell any, Javier Moll i la seva dona, Arantza Sarasola, van iniciar una reconeguda trajectòria com a empresaris periodístics amb l'adquisició de Prensa Canaria, a la qual pertanyien La Provincia i Diario de Las Palmas. Des d'aleshores, la història del grup ha avançat en paral·lel a la història de la democràcia, i els seus diaris, al servei dels ciutadans, han estat testimonis dels esdeveniments més destacats d'aquestes quatre dècades.