30 de novembre de 2018
30.11.2018
Figueres

Mònica Campdepadrós proposa un taller creatiu per mainada a l'entorn de la cadira

L'artista és la co-comissària de l'exposició «Cadiretes» que es pot veure al Museu de l'Empordà

30.11.2018 | 14:35

L'artista Mònica Campdepadrós ofereix un taller creatiu per mainada al voltant del món de les cadires, aquest diumenge a les 12 del migdia al Museu de l'Empordà de Figueres. Ho fa dins el marc de l'exposició «Cadiretes» que ella, junt amb el també artista Enric Bardera, han comissariat. La proposta vol ser «un laboratori perquè els infants inventin la pròpia cadira, experimentant amb el volum, el collage, la pintura, amb l'objectiu de crear unes cadiretes sorprenents». Aquest taller és gratuït però cal inscriure's al mail infome@museuemporda.org. La proposta està pensada per a nens d'entre 6 i 12 anys. La durada és d'una hora i mitja.

Justament, la setmana passada es va donar el tret de sortida a l'exposició que inspira aquest taller. Durant l'acte, l'historiador figuerenc Enric Pujol reconeixia: «Aquesta exposició toca el moll de l'os de la memòria sentimental de Figueres». La mostra, un projecte sorgit d'una beca Agita, situa la mirada entorn la figura, per molts oblidada, d'en Cadiretes, el cobrador del lloguer de cadires de la Rambla, així com tot el que representà aquell costum.

L'exposició, com va sentenciar Pujol, «va més enllà d'una reflexió nostàlgica» del passat. Després d'un treball de documentació entorn del tema, ambdós artistes han gestat peces que interpreten l'espai públic i la manera com ens hi relacionem i, alhora, uneixen passat i present. Les obres d'ella, peces volumètriques en fusta, ens parlen del pas del temps, de les distàncies i mancances. Les d'ell, obra gràfica sobre paper, creen ponts entre dos moments temporals generant noves visions.

La mostra es complementa amb les cadires intervingudes fa poques setmanes per vuit artistes al bell mig de la Rambla. Són de Quim Domene, Jordi Armengol, Xavier Escribà, Lola Ventós, Esther Pi, Roser Oduber, Elena Font-Rodà i Guillermo Basagoiti.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook