La cantant nord-americana d'origen cubà Camila Cabello i el seu hit 'Havana' han estat els triomfadors dels premis MTV EMAs, els guardons a nivell europeu que atorga la cadena televisiva americana i que aquest any s'han celebrat a Bilbao, en aconseguir quatre dels sis guardons als quals estava nominada. Cabello ha estat reconeguda com a 'Millor artista de l'any' i 'Havana' com a "Millor cançó", però a més ha rebut els guardons a 'Millor vídeo' i 'Millor actuació'.

El premi al 'Millor artista de l'any', ha estat el primer a donar-se a conèixer, i ha recaigut en Camilla Cabello, qui s'ha imposat a Ariana Grande, Dua Lipa, Drake i Post Malone, nominats a la mateixa categoria. "Gràcies, com dirien en espanyol 'estoy flipando, tio'", ha dit, al recollir el guardó, que ha dedicat als seus fans.

No ha trigat a arribar el seu segon premi, el de millor cançó, al qual aspirava amb artistes com Ariana Grande, Bebe Rexha, Drake i Post Malone. No obstant això, el seu tema 'Havana' s'ha imposat sobre la resta. "Aquest any ha estat increïble, el millor any de la meva vida", ha afirmat, per tornar a dedicar als seus seguidors aquest nou reconeixement. A ells els ha agraït el suport al seu primer disc. "Estic desitjant que arribi el segon", ha assenyalat.

Camila Cabello ha hagut de tornar a l'escenari a recollir la seva tercera distinció, la de 'Millor vídeo'. "La veritat, és que ja no sé què dir", ha manifestat, i ha enviat una salutació a la seva "amiga" Ariana Grande, que també estava nominada. Cabello ha sumat una altra distinció més, la de 'Millor actuació'.

'Marshmello', ha obtingut el premi al millor artista de música electrònica. En aquesta ocasió, tampoc ha deixat veure el seu rostre, ni s'ha escoltat la seva veu. Lindsay Lohan, que li ha lliurat el premi, s'ha encarregat de reproduir les seves paraules: "No pot parlar i dóna moltes gràcies", ha dit. En l'apartat de música electrònica estaven també nominats David Guetta, Calvin Harris, Martin Garrix i The Chainsmokers.

Dua Lipa, s'ha alçat amb el premi a la 'Millor artista pop' i s'ha imposat a Ariana Grande, Camila Cabello, la mateixa presentadora, Hailee Steinfeld, i Shawn Mendes. Lipa ha dedicat també el premi als seus fans. "Vosaltres ho heu aconseguit", ha assegurat.

El guardó al 'Millor Artista Alternatiu' ha recaigut en Panic! At The Disco, que competia amb Fall Out Boy, The 1975, Thirty Seconds To Mars i Twenty one Pilots. Un dels seus integrants ha assegurat que el premi lluirà al seu lavabo.

Nicki Minaj ha estat escollida Millor Artista de Hip-Hop, que ha triomfat sobre Drake, Eminem Migos i Travis Scott. "Que Déu us beneeixi a tots", ha concluido.Minaj també ha rebut el reconeixement al millor look.

Viva Suècia s'ha endut el premi en la categoria de Millor Artista Local, al qual concorrien en aquesta edició els biscaïns Belako, la banda catalana Love of Lesbian, les cantants Brisa Fenoy i Rosalía.

En l'apartat de 'Millor Artista Rock', han resultat premiats 5 Seconds Of Summer, enfront de Foo Fighters, Imagine Dragons, Muse i U2. Cardi B ha estat distingida com a 'Millor Artista Revelació' mentre el premi al 'Millor Directe' se l'ha endut Shawn Mendes.