La galeria Ventós de Figueres enceta aquest dissabte, a les 19:30 hores, nova temporada i ho fa amb l´obra d´un dels artistes figuerencs més coneguts, Joan Paradís, que, als 77 anys, encara pinta. La mostra, que presentarà Alfons Romero, vol ser una mirada al seu treball més recent, les obres que ha fet aquests darrers quatre anys i que, com explica la galerista Lola Ventós, estan imbuïdes «de la mateixa força i veritat» dels inicis ara, però, amb «la saviesa que només el temps i les experiències viscudes ens poden aportar».

Feia temps que Ventós anava rere de Paradís per dedicar-li una exposició. «Des del dia que vaig obrir la galeria, ara fa dotze anys, es va convertir en un propòsit», reconeix. Per a Ventós, Paradís «és un artista que cerca en la immediatesa del gest, l´essència de la seva pràctica». D´això se´n va adonar quan, amb tan sols 16 anys, el va conèixer. «Ell deia que el dibuix és fonamental i que el primer que havies d´aprendre era mirar durant molta estona el que t´envoltava i llavors dibuixar ràpidament el que havies après observant, un traç ràpid, fluid i amb força». Per a la galerista, en la seva obra es pot veure l´ànima de l´artista, «no poc turmentada i plena de genialitat i d´ironia».

Joan Paradís fou alumne del mític Ramon Reig. Íntim amic i deixeble de Fernando Garrido, fundà a Barcelona, amb companys d´estudis, el primer Saló d´Artistes Joves i Independents. Paradís té, dins el seu currículum, un gran nombre d´exposicions tant a casa com a fora.