Com cada any, Figueres celebra el Concert Ciutat, una vetllada en què les orquestres figuerenques, la Jove Orquestra de Figueres i l’Orquestra Versatile del Casino, es reuneixen per commemorar l’atorgament del títol de ciutat a la vila de Figueres el 19 d’octubre de 1875, concedit pel rei Alfons XII. La cita, aquest dissabte a les 18.00 hores, servirà perquè el Teatre Municipal El Jardí de Figueres pugui tornar a aixecar el teló.

Durant l’acte es faentrega de les distincions de la ciutat 2018. La Fulla de Figuera de Plata s’atorgarà, a títol pòstum, al figuerenc, exsenador i exconseller Narcís Oliveres, que va morir el mes d’abril. També la Fulla de Figuera de Plata 2018 serà per a l’entitat Càritas Figueres. El pare Josep Frigola, Rieju, Xavier Roura, Dídac Lee i Maria Rosa Gratacós rebran altres distincions. La Casa Cultural d’Andalusia de l’Alt Empordà rebrà també la distinció de ciutat.

El Teatre El Jardí de Figueres ha estat tancat durant més de mig any per reformar el sostre. Les obres eren incompatibles amb la programació teatral i durant les dues darreres programacions d’arts escèniques els espectacles s’han repartit entre la Cate i l’Auditori Caputxins, majoritàriament.

Després de la celebració del Concert Ciutat, de dissabte, les primeres companyies a actuar-hi seran les figuerenques Tequatre i La Funcional, que aquesta temporada presenten nou espectacle: Tequatre, amb la comèdia Ens ha caigut la sogra, que ja ha exhaurit les entrades per a les funcions del divendres i el dissabte 16 i 17 de novembre, i La Funcional, amb El ball, una proposta innovadora que repassa l’evolució d’una sala de ball al llarg dels anys.

Ambdues propostes teatrals es faran al Teatre El Jardí amb el públic dalt de l’escenari, com ja havien plantejat en ocasions anteriors.