El Teatre Municipal de Roses presenta aquest dissabte (27 d´octubre, 21 h) "Moby Dick", un dels darrers èxits de l´escena teatral barcelonina, protagonitzat per Josep Maria Pou encarnant el personatge del capità Ahab. El muntatge, inspirat en la solitària figura d´Ahab i la seva lluita contra la balena, convida l´espectador a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d´un home capaç de tot per satisfer la seva obstinació. Un espectacle total, valent i innovador.

Josep Maria Pou es posa en la pell del capità Ahab, un dels grans personatges de la literatura universal, per relatar l´obsessió d´aquest vell llop de mar amb la gran balena blanca. El muntatge de Moby Dick, dirigit per Andrés Lima, ofereix una revisió d´un dels clàssics de Herman Melville sota la mirada de Juan Cavestany.

La peça és una fascinant metàfora de la lluita de l´home contra ell mateix i la naturalesa, presentada en una depurada posada en escena. El capità Ahab evidencia l´obsessió humana que va més enllà de la raó, capaç de consumir la voluntat i eliminar qualsevol element bondadós de l´ànima.

Sinopsi

Ismael és un jove aventurer que arriba al port de Nantucket, disposat a enrolar-se com a mariner en qualsevol vaixell que vagi a la caça de balenes i acaba fent-se a la mar en el Pequod, buc balener que es troba sota el comandament del capità Ahab.

Després d´iniciar la navegació, el capità Ahab reuneix tots els tripulants i els comunica que l´objectiu fonamental de la travessia no és solament el de caçar balenes, sinó que el que pretén és matar Moby Dick, la gran balena blanca que el va deixar mutilat d´una cama i contra la qual sent un odi immens.

A partir d´aquest moment la travessia d´Ismael i la resta de la tripulació del Pequod, es converteix en una singladura tràgica per tots els mars i oceans del món. Descoberta l´enorme balena blanca, la lluita entre Moby Dick i els mariners del Pequod es produeix al llarg de tres dies.

Les darreres entrades (15 €), estan disponibles a www.rosescultura.cat.