L'espai "El documental" del canal 33 estrena aquest dissabte, 20 d'octubre, a les 22.45 hores, "Més enllà de l'objectiu: Lacroix, Dalí", un treball d'Antonio Pérez Molero i Céline Formentin sobre l'amistat entre els artistes Salvador Dalí i el fotògraf francès Marc Lacroix. El documental arrenca a l'estiu de 1970. El fotògraf francès Marc Lacroix i la seva dona Thérèse, de vacances a Cadaqués, somien trobar-se, potser per atzar, el gran Salvador Dalí... Una trobada que els canviarà les seves vides per sempre.

Dalí veu en Marc Lacroix l'aliat que estava buscant des de feia temps per al seu últim gran repte artístic: la pintura en tres dimensions. Marc i Thérèse mantindran amb Gala i Dalí una relació primer professional i després d'amistat sincera, que els portarà a conèixer el costat més íntim i personal del pintor i la seva parella.

Estrenada el juny passat al FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada), el documental també ha estat seleccionat per a la pròxima edició del festival PriMed de Marsella.

Tot seguit, es podrà veure el documental Ciutadà Escarré, un recorregut per la trajectòria vital de qui va ser abat de Montserrat, Aureli Maria Escarré i Jané, coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort, amb voluntat de recordatori del seu llegat i d'explicació als més joves d'un personatge força desconegut per aquestes generacions i també és un homenatge a una figura de dimensions internacionals.