19 de octubre de 2018
19.10.2018
Figueres

El Dalí més atòmic arriba a CaixaForum Sevilla

"Leda atòmica" serà presentada conjuntament per Obra Social "la Caixa" i la Fundació Gala-Salvador Dalí

19.10.2018 | 14:18

L'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Gala-Salvador Dalí presenten conjuntament i per primera vegada el projecte Dalí atómico. CaixaForum Sevilla estrena aquesta mostra en la que participarà, de manera excepcional, una de les obres mestres del genial pintor, Leda atòmica, que abandonarà la «Sala del Tresor» del Teatre-Museu Dalí de Figueres per viatjar fins a Sevilla aquest dimarts 23 d'octubre.

L'exposició gira entorn a aquesta obra i juntament a una sèrie de peces (39 obres originals entre pintures, dibuixos, fotografies i documents, així com reproduccions, audiovisuals i elements didàctics) que ajudaran a explicar la història apassionant que hi ha darrera de l'obra. Presentada per primera vegada el 1947 i acabada el 1949, Leda atòmica representa la transició cap a l'etapa coneguda com «mística-nuclear», que Dalí va iniciar commogut per la notícia de l'explosió de les bombes nuclears d'Hiroshima i Nagasaki.

La presentació es farà el dimarts 23 d'octubre a les onze del matí al CaixaForumSevilla, i hi assistirà Elisa Duran, directora general adjunta de la Fundació Bancària "la Caixa"; Montse Aguer, directora dels Museus Dalí i patrona de la Fundació Dalí; Carme Ruiz, comissària de l'exposició, curadora en cap de la Fundació Dalí; i Moisés Roiz, director de CaixaForum Sevilla

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook