19 de octubre de 2018
19.10.2018

El curtmetratge «Sesgo», amb accent empordanès, triomfa als Premis Oriana

L'òpera prima del jove director Marc Font s'ha alçat amb tres guardons al Festival Internacional de cinema de Sant Andreu de la Barca

19.10.2018 | 19:24

El curtmetratge Sesgo. Una historia de prejuicios y golosinas (2017) del director Marc Font ha triomfat al Festival Internacional de Cine i Curtmetratges de Sant Andreu de la Barca en rebre el Premi Oriana 2018 a la millor òpera prima. Durant la gala, també es va endur l'estatueta a la millor fotografia de Marc Surià i a la millor producció que va recaure en Gorka Toullot i el mateix Marc Font.

La cerimònia, celebrada en el Teatre Núria Espert, va ser, un any més, un homenatge al cinema i en especial al gènere dels curtmetratges. Dels tretze curts finalistes que va presentar el Festival, Sesgo arribava amb unes expectatives excel·lents després de rebre deu nominacions i es va convertir en l'estrella de la vetllada. «És un documental preciós, que segurament el 2019 ja estarà a les xarxes i a tot l'equip els queda un camí molt important dins l'àmbit audiovisual», assegurava l'organitzador del Festival, Felipe del Val, davant la sorpresa del primer treball del jove director. A més de Sesgo, també van ser premiats La reina de los dardos, El abogado i Tribu.

Sesgo. Una historia de prejuicios y golosinas ha estat el projecte cinematogràfic de final de grau de Marc Font a l'Escola Universitària ERAM on ha estudiat i s'ha realitzat sense cap pressupost: «Ha tirat endavant gràcies a l'ajuda d'un gran equip de persones, entre elles els empordanesos Ferran Company (disseny de so) i Gerard Tarrats (assitent de càmera) i la col·laboració de moltes empreses com ara Haribo, Poly Juguetes, Casa west­falia, Centre investigació bloom i Camping bell-sol».

Laia Pardo, Damián E. Villegas, Abdi Cherbou, Calogero Camprubí, Chingiz Asanbek són els actors del curt rodat el 2016 a Malgrat de Mar i Santa Susanna. La postproducció es va fer a l'estudi particular dels membres de l'equip a Llançà, Anglès i Quart.


Un del moments del curtmetratge

A Sesgo, Alex i Wanda decideixen, en sortir de l'escola, gastar els diners de l'autobús a la botiga de joguines i dolços. Per un altre costat, Mario està desesperat i Malik l'ajudarà i volen robar aquesta mateixa botiga. «És una història amb elements d'emoció i de tensió equilibrats per entretenir l'espectador mantenint la sorpresa», explica el cineasta que fa reflexionar sobre com les persones s'adapten a les circumstàncies.

Sesgo ja es va projectar el passat 7 d'octubre a Sitges, al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, en la selecció de Premis atorgats per SGAE a la Nova Autoria i es va endur el premi a la millor banda sonora composta per JoanMasats.

Cal destacar que també l'empordanès Joan Frank Charansonnet va rebre el premi Oriana al millor film independent per Doctrina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook