El curtmetratge Sesgo. Una historia de prejuicios y golosinas (2017) del director Marc Font ha triomfat al Festival Internacional de Cine i Curtmetratges de Sant Andreu de la Barca en rebre el Premi Oriana 2018 a la millor òpera prima. Durant la gala, també es va endur l’estatueta a la millor fotografia de Marc Surià i a la millor producció que va recaure en Gorka Toullot i el mateix Marc Font.

La cerimònia, celebrada en el Teatre Núria Espert, va ser, un any més, un homenatge al cinema i en especial al gènere dels curtmetratges. Dels tretze curts finalistes que va presentar el Festival, Sesgo arribava amb unes expectatives excel·lents després de rebre deu nominacions i es va convertir en l’estrella de la vetllada. «És un documental preciós, que segurament el 2019 ja estarà a les xarxes i a tot l’equip els queda un camí molt important dins l’àmbit audiovisual», assegurava l’organitzador del Festival, Felipe del Val, davant la sorpresa del primer treball del jove director. A més de Sesgo, també van ser premiats La reina de los dardos, El abogado i Tribu.

Sesgo. Una historia de prejuicios y golosinas ha estat el projecte cinematogràfic de final de grau de Marc Font a l’Escola Universitària ERAM on ha estudiat i s’ha realitzat sense cap pressupost: «Ha tirat endavant gràcies a l’ajuda d’un gran equip de persones, entre elles els empordanesos Ferran Company (disseny de so) i Gerard Tarrats (assitent de càmera) i la col·laboració de moltes empreses com ara Haribo, Poly Juguetes, Casa west­falia, Centre investigació bloom i Camping bell-sol».

Laia Pardo, Damián E. Villegas, Abdi Cherbou, Calogero Camprubí, Chingiz Asanbek són els actors del curt rodat el 2016 a Malgrat de Mar i Santa Susanna. La postproducció es va fer a l’estudi particular dels membres de l’equip a Llançà, Anglès i Quart.

Un del moments del curtmetratge

A Sesgo, Alex i Wanda decideixen, en sortir de l’escola, gastar els diners de l’autobús a la botiga de joguines i dolços. Per un altre costat, Mario està desesperat i Malik l’ajudarà i volen robar aquesta mateixa botiga. «És una història amb elements d’emoció i de tensió equilibrats per entretenir l’espectador mantenint la sorpresa», explica el cineasta que fa reflexionar sobre com les persones s’adapten a les circumstàncies.

Sesgo ja es va projectar el passat 7 d’octubre a Sitges, al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, en la selecció de Premis atorgats per SGAE a la Nova Autoria i es va endur el premi a la millor banda sonora composta per JoanMasats.

Cal destacar que també l’empordanès Joan Frank Charansonnet va rebre el premi Oriana al millor film independent per Doctrina.