Dalí-Rafael, un somieig prolongat és el títol del´exposició que la Fundació Gala-Salvador Dalí inaugurarà el dilluns 26 de novembre, amb motiu del préstec temporal de l´obra de Rafael Verge de la rosa (c. 1517), provinent del Museo del Prado.

La inauguració comptarà amb la presència del president de la Fundació Dalí, Jordi Mercader, i del director del Prado, Miguel Falomir, qui dialogarà sobre Dalí i la pintura amb Antonio López, pintor, i amb Montse Aguer, directora dels Museus Dalí.

A més de l´espectacular obra de Rafael i d´un oli de Salvador Dalí de l´època místiconuclear, L´Ascensió de Santa Cecília, s´hi podran veure dibuixos i material documental, algun d´inèdit. La mostra es visitarà del 27 de novembre al 6 de gener de 2019, data en què la Verge de Rafael tornarà al Museo del Prado i serà substituïda per una obra de Dalí, en què l´admiració de Rafael també hi és present. L´exposició seguirà durant tot el 2019 amb la resta de continguts que exploren la influència del mestre del Renaixement en l´obra daliniana.

La comissària de la mostra és Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, i les coordinadores són Fiona Mata i Lucia Moni, del Centre d´Estudis Dalinians.

A partir de la recerca que s´ha dut a terme amb motiu d´aquest préstec, s´editarà una publicació divulgativa i, en suport digital, contingut monogràfic a la web de la Fundació sobre la relació entre Dalí i Rafael.

A més a més, s´ha dissenyat un programa d´activitats complementàries que relacionem cronològicament:

  1. Taller de Nadal rafaelesc per a nens i nenes de 6 a 12 anys. Dissabtes 15 i 22 de desembre a les 11h. Es proposa investigar algunes de les tècniques del pintor del Renaixement italià, entre elles, l´ús de la geometria sagrada i la proporció àuria. Se suggerirà als participants que creïn una obra tenint en compte aquests preceptes.
  2. Visita per a docents Itinerari Dalí/Rafael. Dissabte 22 desembre a les 12h. Activitat gratuïta.
  3. Itinerari pel Teatre-Museu Dalí de la mà de l´escriptor Vicenç Pagès, a través de l´obra escrita de Salvador Dalí El mite tràgic de L´Àngelus de Millet. Dijous 27 de desembre a les 18h. Activitat gratuïta.
  4. Visita guiada a l´exposició de la mà del Centre d´Estudis Dalinians. Divendres 4 de gener a les 12h.
  5. Visita guiada familiar Dalí diví Rafael. Dissabte 5 gener a les 12h.

Les places són limitades.