El funeral per la soprano Montserrat Caballé, morta dissabte passat als 85 anys, ha reunit avui al tanatori barceloní de les Corts els principals líders polítics espanyols i catalans, i nombroses personalitats del món de la música i la cultura.

El líder del PP, Pablo Casado, ha estat dels primers a arribar al tanatori, acompanyat del president del partit a Catalunya, Xavier García Albiol.

Posteriorment, han arribat el president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Cultura, Laura Borràs, i el president del Govern, Pedro Sánchez, acompanyat per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, els dos rebuts pel ministre de Cultura, José Guirao, i també ha acudit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Del món de la cultura, s'han personat al tanatori una delegació del Gran Teatre del Liceu, encapçalada pel seu president, Salvador Alemany; el tenor Josep Carreras i el cantant italià Albano, entre d'altres.

La cerimònia de comiat s'ha iniciat poc després de l'arribada de la Reina Sofia, que ha estat rebuda a l'entrada principal del tanatori pel president Sánchez, la delegada del Govern i per Salvador Alemany.