Ahir a migdia el documental La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí var participar a la dissetena edició de The Best in Heritage, a Dubrovnik. El va presentar Fiona Mata, coordinadora del Centre d´Estudis Dalinians de la Fundació Dalí. S´hi va mostrar una selecció de projectes que, l´any passat, van ser premiats per la seva aportació innovadora en el camp de la protecció i promoció del patrimoni. Concretament, el documental produït per la Fundació Dalí i realitzat per DocDoc Films i dirigit per David Pujol va rebre el Premi d´Or en la categoria de llargmetratges de museus que atorga l´AVICOM F@IMP (Comitè Internacional per l´audiovisual i les tecnologies de la imatge, secció audiovisual de l´ICOM). Es va considerar una producció referencial en el món de la museologia per l´alt valor del material d´arxiu i la memòria relacionada amb Salvador Dalí. The Best in Heritage ja havia seleccionat la Fundació Dalí anteriorment, el 2016, pel documental Dalí, la darrera gran obra.

L´esdeveniment The Best in Heritage se celebra cada any a Dubrovnik, Croàcia, amb l´objectiu d´identificar i difondre els millors projectes museològics a escala mundial.

El documental de la Fundació Dalí ha participat a la secció Imagines ?dedicada als projectes relacionats amb multimèdia, audiovisuals i noves tecnologies?, juntament amb els treballs d´altres institucions com ArtLens Studio del Museu d´Art de Cleveland, Send me Sfmoma del Museu d´Art Modern de San Francisco, Heilbrunn Timeline of Art History del Museu d´Art novaiorquès Metropolitan i Out Loud del Museu Andy Warhol. En la secció dedicada a les conferències es presenten ponències de la Fundació Aga Khan (Canadà), del Centre d´Arts Visuals i Recerca de Xipre, del Museu del Disseny de Dinamarca i el projecte Bosch de recerca i desenvolupament.