La directora de la Càtedra Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent, vicepresidenta segona de l'Institut d'Estudis Catalans i catedràtica de Filologia Llatina i professora de la Universitat de Girona, Mariàngela Vilallonga, és l'encarregada d'oferir la xerrada inaugural dels Clubs de Lectura de la Biblioteca Fages de Climent de Figueres aquest dilluns 24 a dos quarts de vuit del vespre.

L'acte, obert a tothom, arriba després que Vilallonga hagi estat premiada, juntament amb divuit personalitats més, amb la Medalla Narcís Monturiol que reconeix el mèrit científic i tecnològic de persones i entitats.

Enguany, la biblioteca figuerenca impulsa tretze grups de Clubs de Lectura entre els quals destaca el de Llegir el Teatre, vinculat al Teatre Nacional de Catalunya i Figueres a Escena; el de poesia, on aquest curs es llegirà Auca de mi mateix, de Fages, o el del LiceuBib, on participaran especialistes en el món operístic. També té molt d'èxit el club de lectura experimental i els clubs juvenils. Molts d'aquests clubs es complementen amb xerrades i la participació d'escriptors.