La Sala Meifrèn de la Societat l'Amistat de Cadaqués ha acollit aquest dissabte, dia 22, la presentació del llibre- catàleg de les col·leccions del Museu de Cadaqués, amb l'assistència de la consellera de Cultura, Laura Borràs, i la regidora de Cultura, Marga Figueras. Precisament s'ha escollit aquest espai ja que és on va sorgir la idea de crear un museu d'art a Cadaqués.

Es tracta d'un llibre-catàleg editat per l'Ajuntament de Cadaqués, amb la finalitat de posar en valor i a disposició del públic el fons del Museu. Per una banda, el catàleg conté les obres de procedència de col·leccions particulars presents a l'exposició Cadaqués univers d'artistes. «De Meifrèn a Dalí. Fons del Museu de Cadaqués», que es pot visitar fins el proper 28 d'octubre.

D'altra banda també hi són presents bona part de les obres de la col·lecció del Museu de Cadaqués. En concret es reprodueixen 293 obres de les 320 del seu fons, entre les que hi són presents els artistes Salvador Dalí, Ramon Pichot Gironès, Sebastià Berenguer, Honori Costa Puig, Àngel Planells, Ramon Pichot Soler, Antoni Pitxot Soler, Eduard Arranz- Bravo, Rafael Bartolozzi, Josep Guinovart, Albert Ràfols-Casamada, Gustau Carbó, Joan-Pere Viladecans, Enric Ansesa, Antoni Clavé, Ignacio Iturria, entre molts d'altres. També destaquen les escultures de Max Bill, Emili Armengol, Mercè Riba, Josep Bofill o Arno Beker i les fotografies de Robert Descharnes, Enrique Sabater i Pompeu Posar, totes elles de diversos moments de la vida de Salvador Dalí, de gran valor documental.

La documentació i catalogació de les obres ha anat a càrrec de la historiadora de l'art i Doctora en Humanitats Mariona Seguranyes, comissària de l'exposició. Seguranyes va dir, durant la presentació del Catàleg: «Avui Cadaqués ha estat de nou una festa, amb la presentació del catàleg del fons del Museu de Cadaqués, "Cadaqués univers d'artistes", en què ens ha acompanyat la consellera de cultura Laura Borràs, tot un honor. Moltes gràcies a tots aquells que l'heu fet possible, a l'Ajuntament de Cadaqués, i a la seva regidora de Cultura Marga Figueras, als autors, Ricard Mas Peinado, Josep Playà, Huc Malla, Pere Vehi, Pere Maset i a tots els artistes, escriptors i cadaquesencs que un dia van decidir tenir un Museu que expliqués la seva història creativa, que avui és història del país i universal

El catàleg, de 320 pàgines d'extensió, conté textos de diversos especialistes: Mariona Seguranyes en un dels articles tracta la rellevància històrica de Cadaqués, com univers d'artistes, i en un segon text recull la història del Museu de Cadaqués. El crític i historiador de l'art Ricard Mas Peinado fa un anàlisi acurat de les obres que formen part de la col·lecció del Museu de Cadaqués. El periodista Josep Playà analitza el context artístic de Cadaqués en els anys de creació i trajectòria del Museu. El catàleg recull també els testimonis de la història del Museu de Cadaqués, amb els textos de Pere Maset i Pere Vehí, a més de l'article de l'Huc Malla que ressegueix la intervenció de Lanfranco Bombelli en la creació del Museu. El catàleg conté traduccions al castellà i anglès.

Títol: De Meifrèn a Dalí. Fons del Museu de Cadaqués

Edita: Ajuntament de Cadaqués, Museu de Cadaqués

Autors: Mariona Seguranyes, Ricard Mas, Josep Playà, Pere Maset, Pere Vehi, Huc Malla

Extensió: 320 pàgines

Idiomes: Català, Castellà i Anglès