El proper divendres 28 a les 20.00 h en el Museu de la Tècnica de l'Empordà, es presenta la darrera novetat de l'editorial figuerenca Cal·lígraf un acte amb la col·laboració de Llibres Low Cost, i presentat per Sebastià Delclòs "Pitruc"

Francesc Pujols va prometre un pròleg a la gran obra d'Alexandre Deulofeu, un comentari filosòfic de la matemàtica de la història. D'aquest pròleg, que ja s'anunciava al primer llibre de la teoria del figuerenc, no se'n coneixia res. Alguns l'havien considerat una boutade més de Pujols, d'altres, quasi una llegenda. Ningú sabia amb certesa si existia. Avui, però, podem presentar un tresor amagat a La Torre de les Hores des de feia exactament setanta anys: el Pròleg de «La matemàtica de la història» de Francesc Pujols.

En el curs de les seves recerques, dos investigadors, Max Pérez i Alba Padrós van localitzar el famós document perdut, que ara ha publicat l'editorial figuerenca Edicions Cal·lígraf, en un volum que vol ser un homenatge a l'amistat entre Francesc Pujols (1882-1962) i Alexandre Deulofeu (1903-1978). Es tracta d'un filòsof i un historiador: l'un, el fundador de la pantologia; l'altre, el descobridor de la matemàtica de la història.