Isaak Aguilà (Rubí, 1978) és professor de música de primària i secundària i d'economia i emprenadoria a les Escolàpies de Figueres, i des de fa vuit anys viu a Figueres. A més de ser professor, i de ser llicenciat en Dret, divendres de la setmana passada va sortir a la venda el seu primer disc en solitari, titulat Després (Microscopi, 2018).

Al disc, s'hi poden trobar deu cançons, on cadascuna «és un món ben diferent, que pel que fa a l'argument no tenen un fil conductor», explica l'artista. Només tenen en comú la presència de la «guitarra acústica», afegeix Aguilà. Entre els senzills, hi ha peces molt personals, però també cançons de temes que «m'han cridat l'atenció» i que són originals, com la història de Christopher McCandless en Aquell que va marxar, o el trist cas d'un mulero a Crònica d'un mal viatge.

Les cançons segueixen una lína pop, però tracten temes diferents i són melòdicament distintes, «m'he deixat endur pel que cada senzill em demanava, sense limitar-lo en cap sentit», amb una pretesa voluntat d'evitar ser esclaus de cap estil ni gènere, assegura el professors de música, que també forma part del cor Gospel Viu!, un dels referents en l'àmbit nacional del gospel més contemporani.

Després, inici d'una nova etapa

Isaak Aguilà era el guitarrista i compositor de la banda Nort, que, un cop va publicar el seu primer disc, es va dissoldre per diferents motius ara ja fa uns anys. L'artista, que va quedar certament desenganyat i tocat, va voler engegar el seu projecte en solitari, per fer també «un punt i a part en la meva etapa musical», expressa.

Envoltat sempre de música, va assistir de jove a molts tallers de formació, però va haver «d'aprendre, com aquell qui diu, a cantar» i moltes més coses relacionades en el fet de saber cantar i actuar per poder tirar endavant el projecte de forma individual, que s'ofereix en totes les plataformes digitals com ara Spotify, Amazon «o la nova aplicació de YouTube», però també en format físic.

Els deu senzills, que conformen un «número rodó per iniciar la nova etapa», són els primers que surten a la llum en format disc, «però en tinc molts més escrits», comenta Aguilà. I és que el que ara per ara és una mica més que un hobby, d'aquí uns anys pot convertir-se «per què no?» en la seva única dedicació, ja que no s'ha d'oblidar que les cançons són, per a l'artista nascut a Rubí fa 40 anys, «una necessita expressiva».

Albert Callado.

Aguilà, doncs, no descarta crear un segon disc, tot i que fan falta «molts diners i ajuda, malgrat les noves tecnologies, que quasi et permeten fer-te un estudi a casa per pocs diners», assegura. «En l'era digital, tot és més fàcil, tot i que, si vols fer un producte de qualitat, tot té un preu», conclou.