12 de setembre de 2018
12.09.2018
Figueres

Monika Zgustova presenta a Figueres el seu llibre dedicat a Gala «La intrusa»

L'autora, que farà l'acte a la llibreria Edison, ha fet un relat íntim de la dona de Salvador Dalí

12.09.2018 | 17:49
La portada del llibre de Monika Zgustova.

La llibreria Edison de Figueres ha organitzat, per a aquest divendres, 14 de setembre, l'acte de presentació del llibre «La intrusa. Retrat íntim de Gala Dalí», amb la participació de la seva autora, Monika Zgustova, a les 19.30 hores.

En el resum del llibre s'exposa: «Gala Dalí va ser una dona que es va voler ella mateixa secreta. Mentre els homes amb qui va compartir la vida guanyaven en notorietat fins a esdevenir figures universals, ella triava mantenir-se a l'ombra, fins al punt de generar una imatge de dona freda, altiva, egoista, inaccessible. En realitat, Gala va ser una dona molt diferent».

En aquesta narració biogràfica, Monika Zgustova desvela la dona decidida, valenta i apassionada que va saber perseguir amb determinació els seus anhels i acompanyar decisivament els tres homes que, al seu costat, arribarien a ser grans figures de la poesia i l'art universals: Paul Éluard, Max Ernst i Salvador Dalí. Per a tots tres, Gala va ser molt més que la seva amant: va ser la companya que treballaria amb ells la seva obra i la criticaria, i qui els va donar la força i la confiança per consolidar-se com a grans creadors. Els tres els va conèixer quan tot just tenien entre 17 i 30 anys. I va ser a través de Gala i amb Gala que van arribar a ser el que foren.

Monika Zgustova treu a la llum aspectes fins ara ignorats o poc coneguts de la vida de Gala.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook