Des de primers del mes de setembre i fins a final d'any, podrà veure's a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres Carles Fages de Climent. L'Arcàdia empordanesa, l'exposició promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes en el marc de l'Any Fages de Climent 2018 i amb motiu dels cinquanta anys de la mort de l'escriptor empordanès.

D'altra banda, una altra còpia de l'exposició, podrà veure's en diversos equipament municipals i centres educatius de la ciutat al llarg dels propers mesos.

L'exposició repassa els principals episodis de la biografia del poeta empordanès, alhora que mostra el conjunt de l'obra literària de Fages de Climent en diversos plafons que palesen la prolífica i diversa capacitat de creació literària de l'escriptor empordanès: la poesia, la prosa i el teatre, els gèneres que conreà al llarg de tota la seva vida. Tanca l'exposició una secció dedicada als Inèdits de Fages de Climent, doncs a l'obra fagesiana publicada fins a dia d'avui, que compta amb un conjunt de trenta-un títols diferents, cal afegir-hi una trentena més de llibres inèdits (de poesia, prosa i teatre) que conformen la producció literària total de Carles Fages de Climent.

L'exposició ha estat concebuda per Jordi Canet Avilés (Castelló d'Empúries, 1976), filòleg, responsable del Museu d'Història Medieval i del Centre d'Estudis Trobadorescos de Castelló d'Empúries i Comissari de l'Any Fages de Climent 2018, i el dia 3 d'octubre a les 19.30 h, la presentarà a la sala d'actes de la Biblioteca de Figueres a través d'una xerrada commemorativa.

A Figueres, la tardor vindrà farcida d'actes dedicats a la figura de l'escriptor com ara conferències-vermut al Museu de l'Empordà els dissabtes del mes d'octubre, presentacions i taules rodones a Atenea, o el club de lectura, l'hora del conte i la lectura dramatitzada que tindrà lloc a la Biblioteca. Tota la programació es pot consultar a l'agenda web de l'Ajuntament de Figueres o al web de l'Any Fages de Climent 2018, www.anyfagesdecliment.cat.

Pel què a les xarxes socials, la commemoració de l'Any Fages de Climent es pot seguir via twitter @FagesdeCliment i a facebook @CarlesFagesdeCliment.