El film Miss Dalí viurà aquest dilluns l'estrena europea a Brussel·les, en una projecció on s'espera la presència de Carles Puigdemont, els consellers a 'l'exili' -l'actual delegada de la Generalitat a la capital europea, Meritxell Serret; Toni Comín i Lluís Puig-, el raper Vatlonyc i els eurodiputats Ramon Tremosa i Josep Maria Terricabras, a més del mateix director i dues de les actrius, Claire Bloom i Karme Málaga. Miss Dalí repassa la història d'Anna Maria Dalí, la germana de Salvador Dalí, i dels records viscuts al costat del pintor durant els anys del republicanisme. Segons Ventura Pons, també s'hi explica "el triangle amb Lorca, la història amb Buñuel i la Gala, la traïció i la tragèdia grega de dos germans que s'estimaven i no es parlaven per moltes coses sobre tot pel canvi d'actitud constant de Dalí i l'oportunisme amb la seva actuació social i política".

En declaracions a l'ACN el març passat, durant el Festival de Cinema de Guadalajara (Mèxic), el cineasta va assenyalar que "el Dalí va trair tothom". "Primer va trair la seva família quan va dir que escopia sobre la tomba de la seva mare, després va trair Picasso, Buñuel i també a Lorca... Ell era un geni, però era molt ell, s'inventava coses molt divertides però que tenien uns efectes colaterals", va exposar.

Entre els actors que participen en el film, també hi ha Siân Philips , Josep Maria Pou , Claire Bloom , Vicky Peña , Joan Carreras ,Joan Pera , Eulàlia Ballart , Jose Carmona , Allan Corduner i Minnie Marx.

Després de la projecció a Brussel·les, la pel·lícula es projectarà al Festival de Yalta a Crimea i al de Cambridge, a Regne Unit, al llarg d'aquest mes; als festivals de Bogotà i Chicago a l'octubre i al de Nova York i Los Angeles al novembre.