La 17a edició del Festival Acústica ha trencat el rècord d'espectadors. En concret han estat 108.000 les persones que s'han acostat a gaudir d'algun dels 36 concerts que s'han fet. D'aquesta manera el festival supera en nombre de visitants les edicions anteriors a les que hi van acudir prop de 100.000 persones. Com és habitual els concerts més multitudinaris han estat els que s'han celebrat a La Rambla de Figueres. En concret, els d'Els Catarres i Alfred Garcia de divendres i el de Love of Lesbian de dissabte han estat els més multitudinaris. Tot i això destaca la gran afluència de públic el primer dia de festival. De fet, el d'aquesta edició ha estat el dijous més multitudinari, especialment gràcies al concert dels valencians La Raíz.

Figueres ha tornat a triplicar la seva població durant quatre dies gràcies al Festival Acústica. L'últim gran esdeveniment musical de l'estiu a les comarques gironines ha tancat amb una xifra que des de l'organització qualifiquen d"'espectacular". De fet, el director de l'Acústica, Xavi Pascual, assenyala que aquesta edició ha estat "la millor" i posa en valor el fet que cada any "superen" l'anterior.

"Crear un esdeveniment que durant disset edicions creixi és molt complicat", ha assenyalat Pascual, que reconeix que "arribaran a la majoria d'edat pletòrics". En aquest sentit, explica que "ja s'han posat a treballar" per mantenir el nivell l'any vinent.

A tot això hi ajuda el fet que l'Acústica i l'Ajuntament han signat un acord que assegura el festival durant dues edicions. Pascual ha explicat que "no volen marxar de Figueres", però assegura que l'Acústica s'ha convertit en una "necessitat de país" i es faria en un altre lloc si no pogués continuar a la capital de l'Alt Empordà.

36

Festival Acústica 2018 diumenge 2 de setembre

El director recorda que l'any passat l'impacte econòmic per a la ciutat va ser de 2'5 MEUR, una xifra que, diu Pascual, probablement superaran en aquesta edició ja que el dijous va ser especialment multitudinari.

Gran resposta de l'Acustiqueta

Un dels esdeveniments que més s'ha consolidat els darrers anys ha estat el festival que s'inicia el divendres i que està dedicat als més petits. L'Acustiqueta ha contribuït a registrar aquestes xifres "tan altes" d'espectadors.

Entre els concerts més multitudinaris hi ha el de Reagge per Xics d'aquest dissabte, el que va obrir el festival de Búhos en família, o, és clar el clàssic que el tanca amb l'Orquestra Di-Versiones, que ha reunit petits però també molts pares aquest diumenge.

També s'han consolidat les zones de Food Trucks que ja s'han fet un espai al festival. Especialment concorreguda ha estat les de la Plaça Catalunya just davant de la zona que es disposa per a fer concerts.

La Fira del disc de col·leccionista i l'Acústica Market també han atret molts visitants a la capital de l'Alt Empordà.