El Museu de l´Empordà presenta aquest dissabte el paisatge documental 2017 amb les fotografies de Petra Vlasman i el film documental de Xavier Moreno sobre la 13a edició de la Trobada de poesia d´acció i performance La Muga Caula que va tenir lloc a les Escaules els dies 15, 16 i 17 de setembre de l´any passat.

L´objectiu d´aquesta sèrie d´exposicions que La Muga Caula presenta al Museu de l´Empordà des de l´any 2011 és posar de relleu la feina dels documentalistes de l´art d´acció com a creadors per mèrit propi més enllà de la seva feina recopiladora i de comunicació.

L´exposició vol oferir també una visió aproximada de la trobada tant en el seu aspecte artístic com d´experiència col·lectiva al bell mig de la natura i servir com a estímul per visitar la propera edició que tindrà lloc a les Escaules just dues setmanes després d´inaugurar-se la mostra al Museu de l´Empordà.

Com a complement es presenten objectes i restes d´algunes de les accions realitzades en la 13a trobada. Els artistes documentats són: Fausto Grossi (Itàlia-Espa­nya), Inari Virmakoski (Finlàndia), Francisco Cumpián (Espa­nya), Juliette Murphy (Anglaterra-Catalunya), Eduard Escoffet (Catalunya), Souad Douibi (Algèria) i Isil Sol Vil (Catalunya). També ho són Marina Barsy Janer (Puerto Rico-Catalunya), Pedro Bericat (Espanya), Adelaide Maresca (Itàlia-Catalunya), Pia Sommer (Chile-Catalunya) i Hilla Steinert (Alemanya).