Figueres va rebre la presentació de l'exposició que porta el nom de "55 urnes per la llibertat" ahir a la tarda, en un Cercle Sport amb representants del Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà, l'ens organitzador, i artistes altempordanesos.

Dins de les pàgines de color groc del catàleg de l'exposició s'hi troben textos i imatges d'urnes passades pel filtre dels 55 artistes de disciplines diverses que hi participen. "Les urnes son l'element que es transforma en objecte artístic", explicava el comissari de l'exposició, Esteve Sabench. Alguns d'ells son altempordanesos, i no tots son d'ideologia independentista.

En la presentació es va voler incidir en la idea que els Pirineus no són un element separatori ens el contrari. "Som un sol país, a banda i banda dels Pirineus", explicava Hervé Pi, del comitè de solidaritat catalana.

L'exposició es podrà visitar a la Casa de la Catalanitat de Perpinyà, del 31 d'agost al 25 de setembre. El dia de la inauguració es comptarà amb la presència física del president de la Generalitat, Quim Torra, i amb una connexió per videoconferència amb Carles Puigdemont.

Paral·lelament, sis espais de Perpinyà exposaran "155 fotografies per la llibertat", en el marc del Visa pour l'Image. 42 fotoreporters han treballat per poder exposar les fotografies que volen transmetre els fets que s'han viscut a Catalunya des del 2010 fins a dia d'avui. Els diners aconseguits aniran directament a la Caixa de Solidaraitat i, per tant, a favor dels presos i les seves famílies.