Facua ha denunciat que només una tercera part dels cinemes han repercutit la rebaixa de l'IVA al preu de les entrades després d'analitzar 102 establiments de 45 ciutats. Del total només en 33 casos han rebaixat el preu de les entrades ajustant a l'alça o a la baixa a la fracció de cinc cèntims més pròxima o amb descensos superiors, mentre que en 36 no han reduït el preu -quatre d'ells inclús l'han pujat- i en altres 33 han reduït l'import final menys del què representa el descens d'11 punts en l'IVA. L'associació de consumidors Facua ha denunciat la "presa de pèl al govern i als usuaris" de les sales d'exhibició ja que "han aprofitat la rebaixa de l'import que portaven reivindicant des del 2012 per incrementar el seu marge de beneficis en lloc de traslladar-la totalment als espectadors". Per tot plegat, Facua ha reclamat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que obri una investigació.

En els primers mesos de l'any, el preu mig de l'entrada el cap de setmana i festiu en 102 cinemes analitzats era de 7,55 euros, mentre que ara s'ha situat en els 7,12 euros, el que suposa una rebaixa de 43 cèntims. En cas d'aplicar totalment la rebaixa de l'IVA al preu de l'entrada, el descens hauria de ser de 69 cèntims, fins als 6,86 euros.

Aquest dimarts, el ministre de Cultura, José Guirao, va alertar, en declaracions a la Cadena SER, que revisarien la rebaixa de l'IVA cultural si tots els cinemes no la repercuteixen en el preu de les entrades després que aquesta mesura fos molt reclamada pel sector. En aquest cas, segons dades del Ministeri, la meitat de les sales han aplicat la rebaixa en el preu.