Des de fa tres mesos, Roses disposa d’un nou espai cultural, Roses Gallery, promogut pels artistes catalans Jad i Anna Novella. La màgia de l’art que sedueix la mirada vol convertir-se també en un motor solidari a la població. Aquest divendres, la galeria inaugura la seva primera exposició Mixt de llum, sucre i mar, amb la intenció precisament de posar llum enmig de la foscor, i ajudar aquelles persones que ho necessitin. Aquesta primera mostra anirà en benefici de l’Associació Tramuntanets, creada especialment per a nens i joves de Roses, amb discapacitat i amb necessitats educatives especials. Els dos artistes, impulsors de la galeria, aporten algunes de les seves obres a la causa. El públic podrà adquirir algunes d’aquestes peces i l’import que es reculli anirà íntegrament per a l’Associació.

La galeria exposa l'obra prolífica de Jad i Anna Novella, a Roses. Foto: Eduard Martí

Anna Novella té una filla amb discapacitat i en arribar a Roses va contactar amb l’associació: “tots els monitors fan una feina excel·lent, que tot i ser gratificant no és fàcil”. Aquesta primera col·laboració amb entitats socials del municipi pretén convertir-se en una filosofia d’actuació per part de la galeria, un cop aquesta consolidi la seva activitat. Novella, artista i educadora social, comparteix amb l’artista i galerista Jad aquest nou projecte de vida. El canvi ha estat produït per diferents causalitats, expliquen. Novella ha viscut i exposat a diferents ciutats i països com Barcelona, Londres, Amsterdam, San Francisco o Alemanya i acumula una experiència de més de 20 anys en el món de l’art. Per Jad, artista barceloní, pintar i viure és una mateixa cosa i la vida, ara, l’ha portat a deixar la seva galeria de Barcelona, per establir-se a l’Alt Empordà: “he vingut a Roses a guarir” assegura, mentre parla de la seva visió del món i de l’art. “Ens hem sentit molt ben acollits a la població”.

La galeria-taller exhibeix la prolífica obra dels dos artistes. Jad és un pintor abstracte. Es reconeix el seu treball per la seva manera de canalitzar l’art a través d’enèrgiques pinzellades i un domini complet del color i de l’espai, utilitzant la tècnica de l’acrílic. A banda de les seves pintures, trobem a la galeria bosses de mà i sabatilles que ell mateix s’encarrega de pintar, articles que també es podran adquirir a benefici de l’associació. La seva companya de viatge, Anna Novella, recrea un món de somni i fantasia a partir d’una visió intuïtiva que també es reflecteix en escultures de petit i gran format.

La inauguració de divendres serà una festa, la presentació oficial d’un projecte carregat de bones energies que arriba a Roses, amb el suport de molts artistes. L’espai, situat al número 5 del carrer del Pou, s’obrirà a partir de les vuit del vespre per acollir un acte especial que comptarà amb la col·laboració del joglar David Ruano, que recitarà uns poemes onírics i també es comptarà amb la presència d’algun altre artista local.