Svetlana Zakharova ha enamorat al Festival Castell de Peralada ballant a l’amor. Un espectacle fet a mida per l’estrella del Bolxoi i el Teatre alla Scala, i en el que han participat ballarins i estrelles del Bolxoi com Denis Rodkin, Patrick De Bana, Mikhail Lobukhin o Denis Savin.

El triple programa ha inclòs tres coreografies encarregades a coreògrafs de fama mundial; Yuri Possokhov, Patrick De Bana i Marguerite Donlon. Un programa fet a mida per a l’estrella i les seves possibilitats expressives i tècniques. La nit ha començat amb Francesca Da Rimini, amb música de Piotr Ilitx Txaikovski i coreografia de l’ex primer ballarí del Bolxoi, del ballet Reial de Dinamarca i del Ballet de Sant Francisco, Yuri Possokhov. Basada en La Divina Comèdia sobre la historia d’amor tràgica entre la jove Francesca i Paolo, interpretats per Svetlana Zakharova i el gran ballarí Denis Rodkin, el poema simfònic de Txaikovski ha sonat a través d’un enregistrament d’una interpretació de l’Orquestra de l’Òpera Nacional d’Anglaterra sota la direcció de Pavel Sorokin. Possokhov, considerat veritable hereu de la tradició moscovita, ha presentat una coreografia de duets únics i complicats, grans sentiments i una tragèdia. Amb un acurat vestuari d’Igor Chapurin, aquesta història descrita en un sol acte, on a més dels personatges principals, Paolo, Francesca i Giovanni-, compta amb cinc dones i tres ballarins, ha meravellat al públic amb un amor clàssic de gran fons romàntic.

La segon apart del programa, The Rain Before It Falls del ballarí coreògraf Patrick de Bana presenta un coreografia de rerefons espiritual; un amor filosòfic se’ns presenta en aquesta peça amb música de Johann Sebastian Bach combinada amb Ottorino Respighi i Carlos Pino-Quintana. Interpretada pel mateix De Bana al costat de Zhakarova i Denis Savin, aquesta coreografia abstracte expressament creada per la gran top de la dansa, li ha donat ales per expressar-se a través d’un nou llenguatge diferent i sorprenent per al públic que la segueix. Per acabar, la innovadora coreògrafa Marguerite Donlon ha creat Stokes Through The Tail, una peça farcida d’humor intel·ligent, refinat i inusual en el món de la dansa. Inspirada en la 40ª Simfonia de Mozart, la peça ha transportat allà on l’espectador hagi volgut anar.

Amb un Auditori Parc del Castell ple de devots d’aquest art, la d’avui ha estat una nit d’amor amb majúscula. Svetlana ha enamorat al públic ballant al seu gran amor: la dansa. Fins i tot les cigonyes s’han enamorat.