El poble d'Agullana viu la seva festa major d'estiu des d'aquest dissabte i fins al dimecres de la setmana que ve. El format d'enguany "és molt similar al de l'any passat", assegura l'alcaldessa del poble, Marina Gutés. Així, com l'any passat, un dels actes centrals és la Nit del Swing, que se celebra el diumenge, "on tot el poble es guarneix amb l'ambient i la decoració de l'època en què es ballava el swing, mentre poden menjar alguna cosa als foodtrucks", assegura Gutés. Just després, cap allà les 11 de la nit, ball amb la Plana Dixieland Orquestra, per acabar d'animar l'ambient, "tot i que l'endemà és laborable, i la festa no es reprèn fins dimarts", explica l'alcaldessa d'Agullana.

La celebració, però, comença el dissabte, amb la tradicional festa de l'escuma, a les 5 de la tarda, amb l'animació dels Atrapasons, que faran passar la calor als nens i nenes que vulguin remullar-se sota les bombolles i l'escuma.

I a partir de dos quarts de 12 de la nit, The Covers Band, el grup de vells roquers que mai no moren, faran ballar els amants de la música canyera del rock dels anys 80, amb unes versions amb el seu toc personal, i també amb la música més catalana. Pels que vulguin més música i marxa, a continuació de la banda de rock, punxarà un discjòquei amb música molt variada.

La festa major d'estiu d'Agullana continua dimarts a dos quarts de 7 del vespre amb una audició de sardanes per la cobla Foment del Montgrí, i d'11 de la nit a 3 de la matinada, l'Orquestra Gerunda -als jardins de la Societat de la Concòrdia- farà ballar "a un públic més aviat gran, per això la música s'acabarà relativament aviat i no n'hi haurà més", diu Gutés.

Finalment, dimecres, dia festiu al poble, es farà la portada del Penó i l'ofici solemne, i a les 12 del migdia, la cobla Osona interpretarà tres sardanes. A la tarda, a les 5, s'enfrontaran l'Agullana i la Jonquera, en un amistós entre equips vinculats que farà passar una bona estona als aficionats.

El quartet Mèlt -que va formar part del programa de TV3 Oh Happy Day- a les 7, clourà la festa, amb un concert de tarda.

Homenatge a un absent

Aquest divendres, després del concert de sardanes que organitza el Grup Sardanista, es farà un homenatge a Joan Maria Teixidor Bahí, que va morir el 20 de maig passat als 55 anys. Era una persona molt participativa i molt estimada al poble. El músic i compositor Oliver Marquès ha composat una sardana, dedicada a Teixidor, titulada En Joan del Molí, que servirà per a recordar la figura entranyable veí..