Aprendre a detectar les emocions i usar-les de forma útil és quelcom que costa. A la rosinca Anna Ferrer, l´interès per aquest tema es va unir al gust que sempre ha sentit per escriure donant lloc, aquest Sant Jordi passat, a l´edició de dos contes infantils -'El peix que no plorava mai' i 'L´arbre diferent'- il·lustrats per Bàrbara Sansó i editats amb molta cura per Salvatella dins la col·lecció «Natura i emocions».

"Vaig escriure els contes no per publicar-los, sinó per treballar amb els meus fills l´empatia, l´autoestima, el respecte cap a l´altre, cap a un mateix, conceptes que crec que són importants que els transmetem", explica Ferrer. Aquest treball, però, va traspassar els límits de la llar familiar i Ferrer va començar a fer tallers d´intel·ligència emocional, basant-se en els seus contes, a biblioteques, fires de contes i centres de psicologia. En tots ells, la rebuda per part dels nens i les famílies ha estat molt positiva.

Els contes, dirigits a nens a partir de 5 anys, tenen com a protagonistes un arbre diferent, que els altres de la pineda no accepten, i un peix que no plora mai i tots el consideren el més valent. El primer haurà d´aprendre a estimar-se i respectar-se malgrat la diferència i el segon a expressar les emocions davant els altres. "És veure el benefici d´expressar el que se sent, que plorar no és dolent", diu Ferrer que reconeix que remetre´s a la natura fa més fàcil que els nens hi connectin.

Un annex dirigit als adults

Un dels valors dels contes -per Nadal se n´editaran dos més- és l´annex de la part final dirigit als adults i que inclou propostes sobre com treballar la història amb els nens a través de jocs i propostes de tallers de mindfulness.