L´alcalde de l´Escala, Víctor Puga, es va reunir amb representants de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona per començar a gestar la futura Càtedra Víctor Català. Puga va anunciar aquesta trobada al darrer xat del Setmanari de l´Alt Empordà. El consistori compta amb el fons de l´autora entre els quals destaca el manuscrit original de 'Solitud'.

La càtedra fomentarà la recerca i divulgació de l´escriptora escalenca. El degà de la facultat de lletres, Àngel Quintana, explica que la càtedra aportarà un espai reglat a la recerca possibilitant la creació d´estudis, simposis i tesis vinculades a l´obra de Caterina Albert. L´Ajuntament, a través d´un espai al segon pis de l´Alfolí de la Sal i a la Closa del Pastor, divulgarà i donarà transcendència pública a tot el coneixement que desenvolupi la universitat.

Puga explica que la intenció és presentar la càtedra l´any que ve coincidint amb el 150è aniversari del naixement de l´autora i amb el títol de vila del llibre que el municipi costaner ostentarà durant tot l´any 2019.

Reformes

Si bé l´Alfolí de la Sal ja està restaurat i a punt per acollir qualsevol museïtzació que es vulgui, la Closa del Pastor necessita tot un seguit d´actuacions per conservar els elements patrimonials que es troben en mal estat i adaptar l´espai perquè sigui visitable. Puga explica que la restauració haurà de ser de mínims per conservar els elements patrimonials originals. De fet, a la reunió també hi havia present un representant de la Generalitat.