Viladamat viu aquest cap de setmana la festa major d'estiu, on tindrà un convidat d'excepció, el poble basc de Biscaia Berriatua, que els va convidar el passat mes de maig i amb els quals estan agermanats. El vincle va sorgir quan els alcaldes dels pobles van anar al Parlament de la Generalitat, on també hi havia alguns alcaldes bascos. "Ens van tractar molt i molt bé i esperem que se sentin com a casa", explica Dani Armengol, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Viladamat.

La festa d'enguany compta amb "activitats per a tothom", diu Armengol, des de la festa de l'escuma a les 12 del migdia i animació infantil amb El Pot Petit a les sis de la tarda, dissabte, per als més petits de la casa, l'actuació de grups musicals per als joves com ara Miquel del Roig -amb qui "tenim una gran amistat"- o Germà Negre, dissabte a la nit i, per als més grans, però també per als no tan grans, sardanes amb la Cobla Cervianenca i ball amb l'Orquestra Titanium, diumenge a la tarda.

La festa, de divendres a diumenge, presenta dues novetats: d'una banda, per primer cop es fa un correfoc, a càrrec d'Els senyors del Foc, ja que "és una idea que teníem en ment des de feia anys", diu Armengol.

D'altra banda, serà una festa amb una alta sensibilitat per qualsevol agressió sexista i racista, es repartiran fulletons i "els joves del poble estaran molt a l'aguait i restaran a disposició dels assistents per si passa qualsevol cosa", explica Dani Armengol.