Divendres, el tenor mexicà, Javier Camarena, obrirà el cap de setmana d'alt voltatge líric amb un recital a l'església del Carme. L'endemà, Jonas Kaufmann, protagonitzarà la vetllada lírica a l'Auditori Parc del Castell. Diumenge, posaran la guinda a aquesta tres intensos dies, Plácido Domingo i Ermonela Jaho amb l'òpera Thaïs, de Massenet.

Javier Camarena debuta a Festival de Peralada amb un recital a l'església del Carme del Castell. L'acompanyarà al piano, Ángel Rodríguez. El belcanto serà l'eix del programa que cantarà aquest tenor que s'ha convertit en imprescindible al món de l'òpera. Des del seu debut a Zuric, el 2007, ha estat admirat per la bellesa de les seves interpretacions i ha rebut el suport de públic i crítica.

El rei dels tenors, el tenor del moment, Jonas Kaufmann, torna a Festival de Peralada per oferir un recital líric amb un repertori francès i wagnerià. Estarà acompanyat per l'Orquestra Titular del Teatro Real, sota la direcció del mestre, Jochen Rieder. A la primera part interpretarà Bacchanale, Samson et Dalila de Camille Saint - Saëns, i seguirà amb «Ah, lève-toi, soleil!», Roméo et Juliette, de Charles Gounod. També s'escoltarà Danse bohème, Carmen, Suite núm. 2 i La fleur que tu m'avais jetée, Carmen, de Georges Bizet. Habanera, d' Emmanuel Chabrier, Rachel, quand du Seigneur, La Juive, de Jacques-François Halévy i LederniersommeildeLaVierge i Ô souverain, Le Cid de Jules Massenet, cançons que tancaran la primera part. El tenor dedicarà la segona part íntegrament a Richard Wagner, amb un repertori de luxe; Cavalcada de les valquíries, Die Walküre, EinSchwertverhiessmirderVater, DieWalküre Preludi al primer acte, DieMeistersingervonNürnberg, MorgenlichleuchtendimrosigenSchein, DieMeistersingervonNürnberg Preludi, Lohengrin i In fernem Land, Lohengrin.

Serà el tercer cop que el tenor bavarès actua a Peralada i el seu retorn ha causat molta expectació en el públic de Peralada.

Diumenge, serà el dia de l'òpera 'Thaïs', de Massenet, en versió concert, aquest títol arriba per primera vegada al Festival. Tornaran a trepitjar l'Auditori Parc del Castell, Plácido Domingo i la soprano, Ermonella Jaho, que l'any passat va ser Madama Butterfly. Completen el brillant repartiment de veus de Michele Angelini, Jean Teitgen, Elena Copons, Lidia Vinyes Curtis, Marifé Nogales i Sara Blanch, una soprano molt coneguda al Festival que va ser artista resident i ha participat en diversos projectes lírics en edicions anteriors, Tots, estaran dirigits per Patrick Fournillier, qui també estarà al capdavant del Cor i Orquestra Titulars del Teatro Real de Madrid.

A partir d'aquest cap de setmana amb la lírica com a protagonista, el Festival viurà grans vetllades d'aquest gènere amb el recital líric que oferirà, Josep Bros, que celebrarà les noces de plata de la seva primera actuació a Peralada. També es viurà la descoberta d'una òpera colosal Rinaldo, de Händel, en versió concert amb Xavier Sabata com a Rinaldo i Dani Espasa dirigint a la formació Vespres d'Arnadí. La música de Händel també serà protagonista d'una de les nits del Festival amb Acis i Galatea, sota la direcció escènica de Rafael R. Villalobos en una nova producció del Festival. Els dies 6 i 7 d'agost es representarà l'òpera La Flauta Màgica, de Mozart, sota la direcció d'escena de Oriol Broggi, que s'estrena en e camp de lòpera amb aquest encàrrec i que farà tàndem amb el mestre Josep Pons. Aquesta nova producció pròpia del festival comptarà amb un repartiment amb grans veus internacionals i amb el Cor i l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

Amb aquesta programació d'òperes, recitals i concerts, el Festival de Peralada constata, un any més, la seva passió, amor i admiració per la lírica que és l'essència principal de la programació de Peralada.