L'Armentera viu, aquest cap de setmana, la Festa Major en honor a la seva patrona, Santa Cristina, el dimarts 24 de juliol. Seran quatre dies de festa en què el poble es bolcarà per organitzar actes per a petits, grans i no tan grans. La festa començarà divendres a la nit, amb tres actuacions musicals a la pista poliesportiva. Els primers a tocar i que, per tant, inauguraran la festa és el grup local de l'Armentera anomenat Panxuts Beer Band.

En aquest sentit, la regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament, Meritxell Ibarz, explica que "intentem potenciar els grups locals i el producte de proximitat. Ja fa tres anys que aquest grup toca i estem molt contents que ho puguin seguir fent".

Des de la banda, Lluc Bosch, el més jove dels tres i el bateria -que acompanya la guitarra i la veu de Joan Pérez i el baix i la veu principal de Cesc Planas-, explica que "estem molt contents i ens fa molta il·lusió tocar a la festa de l'Armentera" unes cançons dels anys 70, 80 i 90 que "versionem amb el nostre toc personal". Bosch també comenta que faran alguna actuació més durant aquest estiu a més de la festa del poble.

La nit de divendres la completaran els Sixtus i els Soboits.

Actes per a tots els públics

La festa continua dissabte amb l'animació infantil, a les 6 de la tarda, amb País de Xauxa, on els més petits tindran el seu espai per a passar-ho d'allò més bé, just abans de les tradicionals sardanes, que mai no poden faltar, i que seran a les 8 del vespre a la plaça Catalunya amb la cobla Osona i, dimarts 24, després de l'Ofici Solemne de les 12 del migdia, amb la cobla Cervianenca.

El dissabte "és el dia de més afluència de gent a la festa", diu Ibarz, sobretot amb l'organització del Correbars -acompanyat sempre pels tambors de la banda Tambòrian's- on, qui ho desitgi podrà gaudir d'una tapa i una cervesa per només dos euros. El correbars, "que va tenir molt bona acollida l'any passat", afirma Ibarz, servirà com a escalfament per la festa de dissabte a la nit on actuaran tres grups a la pista poliesportiva: President Xai, Dr. Calypso i Banda Neon que faran ballar els joves.

Finalment, diumenge al matí, pels que hagin anat a dormir aviat, a les 12 hi haurà Xeringada, i a les 7 de la tarda, orquestra i ball a càr­rec de l'Orquestra Costa Brava, a la pista poliesportiva coberta.

La festa de l'Armentera intenta combinar tradició i modernitat perquè "els joves puguin conèixer la tradició, que és important, i perquè puguin disposar d'espais on se sentin identificats", explica la regidora de Cultura i Festes, Meritxell Ibarz.