Fins al 17 d'agost, la 32a edició del Festival Internacional de Música Castell de Peralada ofereix propostes artístiques de gran qualitat musical i de dansa als jardins del conjunt medieval del Castell de Peralada. Fins que s'acabi, passaran pel festival figures com Carla Bruni, Jonas Kaufmann, Josep Bros, Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida, Santana o els mítics Kool & The Gang. Així mateix, s'hi podran veure espectacles musicals com l'òpera Thaïs, de Massenet, amb Plácido Domingo al capdavant; Rinaldo, de Händel, La flauta màgica, de Mozart, amb un muntatge d'Oriol Broggi, o Pere i el llop amb Brodas Bros, dins del Petit Peralada.

Tant TV3 com Catalunya Ràdio informaran i faran un ampli seguiment de totes les activitats del Festival de Peralada a través de diferents espais, com, per exemple, 33 recomana o Linca't.

Carmen Mateu va crear el Festival de Peralada el 1987 i aquesta 32a edició és un homenatge al record i la memòria de la seva fundadora, que va morir el gener passat.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.