Arriba una nova edició de Familiaria, el dia de la cultura en família al conjunt arqueològic d'Empúries. Enguany se celebrarà aquest dissabte 21 de juliol de 10 a 20 h i es potenciaran els tallers i activitats de recreació històrica adreçats als nens i nenes. Familiaria incorporarà també algunes de les novetats que ofereix el jaciment d'Empúries als visitants, com la visita en 3D al fòrum romà, així com visites guiades pensades per al públic familiar, un concert participatiu del saxofonista Llibert Fortuny o un espectacle amb cavalls de la companyia Drakonia, entre altres.

Familiaria és una activitat organitzada pel Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries i la productora Pistatxo Produccions (productora del Festivalot de Girona) amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, i està adreçada al públic del país amb l'objectiu de descobrir el jaciment grecoromà compaginant cultura i oci. S'hi oferiran una vintena de tallers i activitats pensades per a nens i nenes de totes les edats; alguns dels tallers estaran relacionats amb la història, com els tallers d'arqueologia, amulets i joies romanes, mosaics, ceràmica, cistelleria, jocs romans o gastronomia romana; però també n'hi haurà de temàtiques diverses com el de bombolles de sabó, taller de percussió en anglès o pintacares.

Familiaria dona accés al recinte arqueològic d'Empúries durant tot el dia, amb l'opció de poder dinar als seus jardins fent un pícnic o aprofitant els foodtrucks que s'hi instal·laran. Si es desitja també es pot sortir i tornar a entrar al recinte, per anar a la platja o visitar els voltants del jaciment.

El preu de l'entrada anticipada és de 12 € i 15 € a taquilla el mateix dia. Els menors de cinc anys tenen entrada gratuïta. Les entrades anticipades es poden adquirir a: https://familiaria.koobin.com