El passat dissabte 14 de juliol, en el marc de les festes del Carme d´Empuriabrava els Vailets de l´Empordà tornaven a vestir de blau cel del passeig marítim per oferir uns pilars a tot el públic. El dilluns 16 tornaran a aixecar uns pilars per celebrar l´arribada de la Verge del Carme.

L´endemà, per la Festa Major de Palafrugell, la colla castellonina compartia la plaça de la vila amb els seus padrins, els Marrecs de Salt i els castellers de l´Alt Maresme, els Maduixots. Una gran oportunitat pels Vailets de l´Empordà de gaudir d´una gran Diada i carregar tots els castells que portaven.

Després d´una ronda de pilars, els Vailets descarregaven el seu 3 de 6 en primera ronda estrenant nous membres del tronc. Enfortits i confiats, descarregaven una torre de 6 en segona ronda, acabant la seva actuació amb un parat 3 de 6 amb agulla. Van sortir de la plaça amb un pilar de 4.

Pel que fa els Marrecs, van descarregar un 3 de 8 seguit d´una espectacular torre de 8 amb folre i en tercera ronda un 5 de 7. Van sortir de la plaça amb 2 pilars de 5 simultanis. Finalment, els Castellers de l´Alt Maresme descarregaven un 3 de 7, un 4 de 6 amb agulla i un 3 de 6 amb agulla. Tancaven la Diada amb un pilar de 5.