El consistori segueix apostant en aquesta edició per la creació d´artistes i professionals locals, continuant amb la tendència iniciada els darrers anys per mostrar les diferents visions que els mateixos poden aportar d´una festa que coneixen molt de prop.

Juan Cardosa, que ja va ser autor dels cartells de Carnaval de les edicions 1987 i 1999, ha escollit en aquesta ocasió el seu animal marí preferit, la garota, molt present a la Badia de Roses, disfressant-la amb el bec característic de l´ànec Donald. El resultat de la combinació, segons ha explicat "em va fer pensar en un sol, i molt concretament en el sol emprat en la campanya dels anys 70 contra les nuclears, fet que em va motivar a plantejar el cartell com una interpel·lació directa a l´espectador, com una consulta: Carnaval de Roses?, deixant al mateix temps clara quina és la nostra resposta: Sí, gràcies"

Aquest missatge positiu i de reafirmació del carnaval rosinc, ha estat molt aplaudit per l´alcaldessa, Montse Mindan, que ha destacat que "el sí, gràcies, és un reconeixement i una resposta totalment positiva a l´esforç que milers de rosincs destinen en cada edició a la celebració del nostre Carnaval, des de les entitats, els diferents serveis públics implicats i la ciutadania. Reflexa molt enèrgicament quina és l´actitud necessària per continuar gaudint-lo i millorant-lo any rere any".

Aquesta proposta serà la imatge omnipresent del Carnaval 2019 a Roses, que se celebrarà del 28 de febrer al 4 de març, ja que amb ella s´il·lustraran totes les campanyes i material promocional (cartells, revistes, programes, samarretes, pins, davantals...) que l´Ajuntament realitza en cada edició per a la difusió d'aquesta festa.

El fet de presentar el cartell en la temporada d´estiu, respon a l´interès per iniciar aquesta promoció. Tal i com ha destacat el regidor de Festes i Cultura, Francesc Giner: "l´estiu, el moment en què Roses rep un major nombre de visitants, és el moment idoni per donar a conèixer la gran festa que és a Roses el Carnaval i anunciar les dates en què se celebrarà".

Per això, el cartell serà exposat a partir d´ara a l´Oficina de Turisme, que també distribuirà als seus visitants flyers amb la imatge i les dates de celebració de l´edició 2019.

L´autor

Juan Cardosa és dissenyador gràfic, editor independent i comissari d´exposicions. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Ha estat co-fundador de l´estudi de disseny Zona, comissari del Festival d´art contemporani BAC! Festival i assessor en el departament d´investigació i fons patrimonial de la Fundación Comunicacion Gráfica. Editor de les publicacions "Papermind Fanzine", "Tintas Alternativas Ediciones" y "Pencilvania".

Actualment és director d´Art y director del postgrau d´il·lustració aplicada a Idep Barcelona. Entre els treballs realitzats trobem el cartell del Festival Grec de Barcelona de 1999, els cartells del Festival d´Art Contemporani de Barcelona BAC! de 1999 a 2009, els cartells del Festival Barnasants Cançó d´Aautor del 2012 al 2015€

Ha format part de l´organització de la Festa del Grafisme de Portbou i col·labora amb diferents projectes de dissenys i comunicació per a les empreses: FAD, Institut de Cultura de Barcelona, CCCB, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament d´Igualada, Ajuntament de Tarragona, Ajuntament de Roses, Michelin España, Col·legi de Joiers de Catalunya, Festival Grec, Forum Barcelona 2004, Editorial Gustavo Gili, Promopress, Turisme Nacional de Catalunya, COPCA, Universitat Oberta de Catalunya, CLASE-BCN, PSC, Fundació Comunicació Gráfica, MRM-McCann Worldgroup España...