El cantant mexicà Luis Miguel ha estat l'encarregat d'obrir una nova edició del Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell (Baix Empordà). Amb un to sobri i elegant l'artista llatí ha repassat durant més dues hores de concert els grans èxits que l'han acompanyat durant els 36 anys que fa que puja als escenaris d'arreu del món. L'espectacle ha començat, fidel a l'estil de l'artista, amb una hora de retard. De seguida, però, s'ha posat el públic a la butxaca amb 'Si te vas' i 'Tú sólo tú'. Dues peces que han arrencat els aplaudiments d'un públic entusiasta que ha ovacionat Luis Miguel a cada cançó. El mexicà ha fet embogir el públic quan han començat a sonar els acords d'un dels seus grans temes 'Amor Amor Amor'. L'espectacle, que també ha comptat amb una actuació de mariatxis, s'ha tancat amb 'Cuando calienta el sol' i tot el públic dempeus. Amb Luis Miguel ha començat un dels festivals de música més importants de l'estiu, que de moment, ja ha vist exhaurides les entrades en onze dels 28 espectacles que ofereix.

Si el rock alternatiu del grup de Chicago Wilco va ser l'encarregat de donar el tret de sortida al Cap Roig 2017, aquest any l'organització ha apostat pels ritmes llatins, agrupats en diferents estils que proposa Luis Miguel. El cantant ha fet esperar prop d'una hora els més de 2.000 espectadors, però ha ofert un repertori de cançons a un públic fidel que l'ha ovacionat al acabar cada tema. 'Si te vas', 'Tú sólo tú', 'Devuélveme el amor' o una de les més esperades, 'Contigo en la distancia', han estat algunes de les peces que ha presentat i que s'han convertit en clàssics dels 33 àlbums que té a les espatlles.

Els boleros s'han barrejat amb el pop, un punt de funk, i és clar, ranxeres en un concert que ha servit perquè Luis Miguel i Cap Roig es coneguessin, i és que aquesta era la primera vegada que el mexicà ha actuat en un dels festivals de música de referència.

L'espectacle ha servit per veure un Luis Miguel en plena forma acompanyat per una banda que en algunes ocasions ha arribat a acumular més de 30 músics al voltant del cantant llatí. Una producció que permet a l'artista improvisar el repertori, com així ha fet.

En aquest sentit, el director de Cap Roig, Juli Guiu, ha reconegut que per a ell és "una gran satisfacció" haver comptat amb Luis Miguel. "La gira que porta és molt potent tant a nivell de físic com de producció. Un gran artista".

Un Cap Roig que apunta a rècord

Juli Guiu ha explicat que la d'aquest any és una proposta "ambiciosa" i, de fet, es mostra "molt content" amb el ritme de venda d'entrades. I és que, abans de començar el patrocinat majoritàriament per la Fundació Bancària La Caixa, ja s'havien exhaurit les entrades d'onze dels 28 concerts que ofereix. Entre ells hi ha artistes com Manolo García, Antonio Orozco, Els Catarres o els escocesos Texas, que actuaran el proper 20 de juliol.

A més, Guiu reconeix que espera que en els propers dies es continuïn venent "a bon ritme" entrades d'altres grans noms que passen per Calella de Palafrugell. Uns altres debutants i mexicans són Maná, que visitaran Cap Roig el 30 de juliol.

Guiu ha reconegut que aquest any el festival pot batre rècord d'entrades venudes. De moment ja se n'han venut prop del 80% i gairebé la meitat dels espectacles han exhaurit les més de 2.000 localitats de l'auditori. "Esperem que agradi a la gent, que animi a la gent i que en definitiva satisfaci l'espectador", ha conclòs el director.

Andrea Bocelli tanca el festival

Un dels concerts més "especials" per a l'organització de Cap Roig és el tenor italià Andrea Bocelli, que tancarà el festival el proper 22 d'agost. Bocelli ja havia d'actuar l'any passat a Calella de Palafrugell, però una bronquitis el va obligar a anular el concert.