Durant més de dos segles, el Ballet du Capitole s’ha dedicat a l’art líric i balla els divertiments de les òperes presentades a l’escenari del Théâtre du Capitole, és la primera vegada que aquest ballet actua a Festival de Peralada. Aplega 35 ballarins d’onze nacionalitats diferents i ofereix, temporada rere temporada, el reflex d’un ballet viu, en sintonia amb el seu temps i obert a tothom. El ballarí estrella i coreògraf, Kader Belarbi, dirigeix l’especialitat de dansa al Théâtre du Capitole. En aquesta ocasió, Belarbi ha volgut convertir Giselle, en una producció que exposa el que és la tradició francesa. Ha creat una versió que respecta la lletra i l’esperit, però amb les seves pròpies paraules, amb el seu llenguatge propi.

En aquest Giselle, el públic veurà personatges eternament insatisfets, herois que persegueixen quimeres, un amor més fort que la mort, multitud de criatures fantàstiques, contrast entre el somni i la realitat, una escena de follia i és que segons Belarbi ‘ són tants els temes que converteixen Giselle en una obra mestra indiscutible del ballet romàntic.’

Al primer acte de l’espectacle, el coreògraf del Ballet de Toulouse transforma els pagesos en viticultors i l’estil de les danses populars és més arrelat i més rural. Com a contrast, el senyors de la caça amb els gossos ballen més. En el segon acte, les Wilis -els esperits de les noies mortes-, aquelles vaporoses «filles de l’aire» segons Gautier, tenen un tractament especial per tal d’emfasitzar la dualitat entre el món terrenal i l’immaterial.

La d'aquest divendres serà una nit de conte de fades sota les estrelles del Castell de Peralada.