07 de juliol de 2018
07.07.2018
Peralada

Peralada ovaciona Serrat en l'estrena de la gira a Catalunya de 'Mediterráneo da Capo'

El 'noi del Poble-sec' repassa les cançons del popular disc de 1971 davant d'un públic entregat

07.07.2018 | 08:59
Joan Manuel Serrat al Castell de Peralad

El cantautor català Joan Manuel Serrat ha estrenat la gira 'Mediterráneo da Capo' a Catalunya. Ho ha fet a l'Auditori del Parc del Castell de Peralada (Alt Empordà), en un concert que ha servit també perquè el músic es retrobés amb un escenari que ja l'ha vist fins a divuit vegades. Un espectacle de prop de dues hores en què els assistents han ovacionat l'artista, que ha fet un repàs de l'àlbum 'Mediterráneo' editat el 1971 i que el va dur a la fama. Durant l'espectacle 'el noi del Poble-sec' ha recordat temes com 'Lucía', 'Aquellas pequeñas cosas', 'Pueblo blanco', i, és clar, el clàssic 'Mediterráneo', rebut amb llargs aplaudiments quan han començat a sonar les primeres notes. De fet, Serrat ha optat per obrir amb aquesta cançó que ha repetit més tard. Tot plegat davant de més de 1.800 persones que han omplert l'Auditori del Parc del Castell de Peralada en el segon dia d'aquesta 32a edició. El festival el va inaugurar aquest dijous l'òpera 'Messa da Requiem' de Verdi.

Peralada ha vist tornar un dels seus artistes predilectes. Joan Manel Serrat ha repassat els seus 47 anys de carrera en un escenari que li és familiar, i que s'ha tornat a omplir per escoltar la veu del 'noi del Poble-sec'. Serrat ha aparegut acompanyat d'una banda de sis músics i, és clar, de la seva guitarra. Durant 105 minuts ha rememorat clàssics de tota la seva carrera i en especial del disc insígnia del músic català, Mediterráneo. Els deu temes d'aquell àlbum del 1971 s'han barrejat amb altres clàssics com el que ha servit per tancar el concert 'Hoy puede ser un gran día'.

'Mediterráneo da Capo', el nom de la gira que Serrat ha iniciat aquest divendres a Catalunya, és un retorn als inicis sense oblidar l'extens repertori del músic durant les gairebé cinc dècades que porta a sobre els escenaris.

La nit ha arrencat amb 'Mediterráneo' i 'Que va a ser de ti'. Entremig, l'artista català ha tingut un record per la impulsora del festival i presidenta de la Fundació que va morir el gener passat, Carme Mateu. A ella, Joan Manel Serrat ha dedicat el concert.

El públic fidel al cantautor català ha ovacionat cada tema fins que ha arribat un dels moments àlgids de la nit. Els primers acords de 'Barquito de Papel' han arrencat una de les grans ovacions. La més gran, però, se l'ha emportat la més esperada pels prop de 2.000 espectadors, 'Mediterráneo'.

El tema que va donar nom al disc que l'artista va publicar el 1971 i que ara actua d'eix vertebrador de la nova gira ha estat el punt culminant d'un concert que ha servit per retrobar les velles cançons de Serrat, amb el seu públic.

Bona arrencada i bones sensacions amb Rufus Wainwright

El Festival de Peralada va arrencar aquest dijous amb l'òpera 'Messa da Requiem' de Verdi, que va tenir una bona rebuda del públic. Un espectacle que va comptar amb un repartiment de luxe amb les veus de la soprano Leah Crocetto, la de la mezzosopranoo Ekaterina Gubanova, del tenor Charles Castronovo i del baix Alexander Vinogradov.

Aquest dissabte serà el torn del compositor dels Estats Units Rufus Wainwright que arriba, per primera vegada, al Festival de Peralada. L'Auditori Parc del Castell escoltarà els grans èxits del seu repertori. La seva obra va des del barroc més carregat i ornamentat al pop més fàcil i comercial. Dels seus grans èxits destaquen temes com California, Dinner At Eight, els autobiogràfics Go Or Go Ahead, Gay Messiah i Cigarettes And Chocolate Milk, la
declaració d'amor a la seva filla.

La presència de Rufus Wainwright a Peralada no es limita únicament al concert, ja que el mateix dia, a la Biblioteca del Castell de Peralada (13h), obrirà el cicle 'Diàlegs' d'aquest any i ho farà acompanyat de Roger Gual, director i guionista de cinema. I es que aquesta trobada amb el públic que assisteixi a l'acte girarà a l'entorn del cinema i l'òpera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook